29 Μαΐου 2014

Ποιοι είναι οι Έλληνες που θα συμμετάσχουν στην ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ

Ποιοι είναι οι Έλληνες που θα συμμετάσχουν στην ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ

Τρία πρόσωπα από την Ελλάδα περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προσκεκλημένων της φετινής ετήσιας συνεδρίασης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου στην Κοπεγχάγη.

Μαζί με διεθνείς προσωπικότητες, αρχηγούς κρατών, κορυφαίους επιχειρηματίες και τεχνοκράτες από όλο τον κόσμο, την Ελλάδα έχουν κληθεί να εκπροσωπήσουν, όπως προκύπτει από τη λίστα που είναι αναρτημένη στον επίσημο ιστότοπο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζαννιάς, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσούκαλης και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος της Action Aid Hellas.
Οπως αναφέρεται στον ιστότοπο της λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην ετήσια συνεδρίαση θα συμμετέχουν περίπου 140 άτομα από 22 χώρες. Ανάμεσά τους πολιτικοί ηγέτες, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι. Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη, και το ένα τρίτο από τη Βόρειο Αμερική.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη φετινή συνεδρίαση είναι τα εξής: 
Eίναι η οικονομική ανάκαμψη δυνατή;
Υπάρχει προστασία της ιδιωτικής ζωής;
Οι μεγάλες αλλαγές στην τεχνολογία και την απασχόληση
Το μέλλον της δημοκρατίας και η παγίδα της μεσαίας τάξης
Οι πολιτικές και οι οικονομικές προοπτικές της Κίνας
Η νέα αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής
Ουκρανία
Τι σχεδιάζεται για την Ευρώπη;
Τρέχοντα γεγονότα
Οπως σημειώνεται και στην ιστοσελίδα της λέσχης Μπίλντερμπεργκ η ετήσια συνεδρίαση αποτελεί ένα φόρουμ ανεπίσημων συζητήσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που έλαβαν χωρίς όμως να αναφέρουν την ταυτότητα του ανθρώπου που τις έδωσε. Δεν βγαίνει κάποιο τελικό συμπέρασμα, δεν τίθενται θέματα σε ψηφοφορία.

Πηγή: iefimerida.gr