29 Μαΐου 2014

ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΟΥ ΓΟΥΛΙΜΗ [Γ. Καλόκληρος]

                                             
             
Σας αναγγέλλω το ευχάριστο γεγονός ότι βρέθηκε  επιτέλους ένα από τα δυο Λιοντάρια και  είναι σε μια αποθήκη του Δήμου  από το 1990 περίπου .
Ιστορικά ο Γουλιμις ήταν καπετάνιος της επανάστασης του 1821 και κατόπιν βουλευτής. Οι πληροφορίες  που έχω από τον Κύριο Ρομπολα Γεώργιο και  από τους πρώην προέδρους της Κατοχής Κύριο  Βασίλη Κιτσακη και από τον Κύριο Κοκοτο Γεράσιμο   και ο οποίος μου
ανέφερε ,όταν ήταν πρόεδρος της Κατοχής , πήγε στον Κύριο Νίκο Γουλιμι συνοδευόμενος από τον Κύριο Ρομπολα Γεώργιο  και του πρότεινε την δωρεάν του ιστορικού Βυζαντινού κτιρίου ( έγινε το 1979 με υπουργική απόφαση ) με αντάλλαγμα την διατήρηση του από την  τότε κοινότητα την ονομασία της πλατείας  (Γουλιμι ) και μια προτομή του Γουλιμι  να δεσπόσει στην αυλή του κτιρίου.
 Ο Κύριος  Νίκος επιφυλάχτηκε να δώσει απάντηση διότι μια κληρονόμος ζούσε στην Αγγλία σε άσχημη από υγείας κατάσταση και του είπε ότι θα ήθελε το ένα Λιοντάρι  εάν η πρόταση είχε αίσιο τέλος .Και μην ξεχνάμε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κατοχής έχει πάρει απόφαση ότι ο Κύριος Γουλιμις είναι δωρητής της Κοινότητας δωρίζοντας και 600 περίπου στρέμματα στην Παναουλα και Μεσολιβαδο  άσχετος εάν τώρα τα νέμονται οι ακτήμονες  . Από εδώ και μετά θα πρέπει να ενημερώσει  ο Κύριος  Ρομπολας Κώστας μετέπειτα πρόεδρος της Κατοχής.
Σας παραθέτω δυο φωτογραφίες    ιστορικών  μνημείων  του ΔΗΜΟ ΜΑΣ  του  κανονιού που βρίσκετε δίπλα από το δεσποτικό  στο Μεσολόγγι  και του Βυζαντινού  μνημείου του  Γουλιμι   που βρίσκετε στην Κατοχή (σημερινές φωτογραφίες ) …..Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ …...Προσπάθησα να επικοινωνήσω με κάποιον Αντιδήμαρχο αλλά η επικοινωνία λόγο σήματος δεν ήταν καλή  και …..περίμενα στο ακουστικό.

Κύριοι η κατάσταση δεν Πάει  πια  άλλο ο κόμπος έφτασε στο χτένι το ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7-6-2014  ΚΑΙ ΩΡΑ 8ΠΜ ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ( πάρτε τα ινία του χωρίου από τώρα στα χέρια σας  γιατί δεν υπάρχει  ενδιαφέρον  και εξουσία ) ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ  θα είμαι εκεί  με τσαπί  και πριόνι να καθαρίζουμε( θα πρέπει να γίνει όλο λαμπίκο μέσα και έξω )  όλων των εσωτερικών και περιβάλλοντα χώρο για την ανάδειξη  της εσωτερικής αρχιτεκτονικής του Βυζαντινού μνημείου και κατόπιν να τοποθετηθεί το Λιοντάρι , στην Βενετία κάνουμε ουρά να βγάλουμε φωτογραφία με τα Λιοντάρια του San Marco , και για το  δεύτερο  Λιοντάρι  βλέπουμε, δηλαδή θα είναι άσχημο  {ναι φίλε  }να βγάζουμε και εμείς φωτογραφίες με τα Λιοντάρια του Γουλιμι  στο πλακόστρωτο  Parking  το δε αγιόκλημα από το βάρος θα ρίξει και τα απομεινάρια των τοίχων . ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝ………………………..

Καλοκληρος Γεώργιος