28 Μαΐου 2014

A Thousand Doors [Μία μεγάλη έκθεση σύγχρονης τέχνης που μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση]

Για όσους είναι στην Αθήνα και έχουν το χρόνο θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή σήμερα. 
O Οργανισµός Πολιτισµού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ σε συνεργασία µε τη Whitechapel Gallery του Λονδίνου παρουσιάζουν εδώ και λίγες ημέρες στους χώρους της Γενναδείου Βιβλιοθήκης την έκθεση A Thousand Doors.
Πρόκειται για μια μεγάλη ομαδική έκθεση που αποτελείται από 30 έργα σύγχρονης τέχνης σηµαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών όπως οι οι Edward Allington, Matthew Barney, Christian Boltanski, Pavel Büchler, Michael Dean, Nina Fischer, Γιάννης Κουνέλλης κ.ά. Το σύνολο των έργων καλύπτει ποικίλα εκφραστικά µέσα, όπως βιντεοεγκαταστάσεις, ηχητικά έργα, γλυπτικές εγκαταστάσεις κλπ.

Μεταξύ των έργων περιλαµβάνονται μία εγκατάσταση µικτής τεχνικής της Παλαιστίνιας Shuruq Harb, ένα γλυπτό του Αργεντινού Adrián Villar Rojas, η ξεχωριστή 'βιβλιοθήκη' του Γιάννη Κουνέλλη, η αναβίωση της περιπατητικής σχολής από τη Βαλεντίνα Κάργα, το ηχητικό έργο του Κώστα Ιωαννίδη που θα ακούγεται κάθε µέρα για µισή ώρα πριν το κλείσιµο της έκθεσης κ.α. H έκθεση «Α thousand doors» πλαισιώνεται από ένα παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει δωρεάν ξεναγήσεις, ανοιχτές συζητήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Όλα τα έργα έχουν τοποθετηθεί στους υπέροχους κήπους και στους εσωτερικούς χώρους της Γενναδείου και προσκαλούν τον επισκέπτη σε έναν μοναδικό περίπατο γεμάτο Τέχνη, ανοιχτό για όλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μία έκθεση σου αλλάζει την οπτική, ένα ΣΚΡΑΤΣ σου αλλάζει τη διάθεση! Χιλιάδες νικητές κάθε μέρα.