30 Απριλίου 2014

Η συνέντευξη της Νικολίνας Μαρίνου στο Κανόνι














        
Παραθέσαμε 10 ερωτήσεις στην υποψήφια δημοτικό σύμβουλο Νικολίνα                                                         Μαρίνου με τον συνδυασμό του Νίκου Μουρκούση, «Συνεργασία Πολιτών».


Διαβάστε αποκλειστικά στο κανόνι την συνέντευξη της Νικολίνας Μαρίνου που απαντάει σε σημαντικά ερωτήματα εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου .
Να σας υπενθυμίσουμε πως ο αρχηγός του συνδυασμού Νίκος Μουρκούσης είχε αρνηθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις μας επειδή είμαστε ανώνυμοι. Όμως, η Νικολίνα το έκανε και την επικροτούμε.


      Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Με λίγα λόγια ποια είναι η Νικολίνα Μαρίνου;
Η Νικολίνα Μαρίνου γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στη Κατοχή. Είναι κόρη του Γεωργίου Μαρίνου και της Φιλομένης Γερ. Κοκοτού. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στη Κομοτηνή. Εχει εργαστεί ως γυμνάστρια στο δήμο Μεσολογγιου και ως χοροδιδάσκαλος στο σύλλογο γυναικών Νεοχωρίου. Με τα κοινά ασχολήθηκε από πολύ μικρή, καθώς στα 17 της υπήρξε μέλος στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων του δήμου Οινιαδών ενώ ως φοιτήτρια ασχολήθηκε ενεργά με το σύλλογο φοιτητών του τμήματος και με τη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Το 2010 εξελέγη γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Μεσολογγίου ενώ σήμερα είναι μέλος της Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ.
Ποιο ήταν το κίνητρο για να είστε υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές για πρώτη φορά;
Ως ενεργός πολίτης, είναι αδιανόητο για μένα να μην συμμετέχω στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο της περιοχής μας. Οπότε οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ο πιο καλός δρόμος που μπορεί να σου δώσει δυνατότητες και ευκαιρίες στο να δημιουργήσεις για το τόπο που ζεις.
 Γιατί διαλέξατε να είστε υποψήφιος με τον συνδυασμό του Νίκου Μουρκούση;
Σέβομαι όλους τους υποψήφιους δημάρχους και εκτιμώ την προσπάθεια που κάνουν. Όμως τις δικές μου προδιαγραφές για τον επόμενο δήμαρχο Μεσολογγίου, τη δεδομένη χρονική στιγμή, τις καλύπτει το πρόσωπο του Νίκου Μουρκούση.
Τι πιστεύετε πως μπορούν να κερδίσουν από εσάς ο αρχηγός του συνδυασμού σας και οι δημότες;
Θα σας απαντήσω τροποποιώντας το ερώτημα σας. Λέγοντας πως εγώ έχω να κερδίσω απ´τον αρχηγό του συνδυασμού μας, γιατί όπως είπα τον θεωρώ ικανό για δήμαρχο, με αποτέλεσμα το κέρδος που θα έχουν οι δημότες απ´την αλλαγή της εικόνας του δήμου μας, να είναι αυτή που περιμένουν και θα κερδίσουν απ τη δική μου υποψηφιότητα.
Βλέπουμε πως μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν ασχολείται με τα κοινά του τόπου. Πιστεύετε πως νέα άτομα σαν και εσάς μπορούν να ενεργοποιήσουν την κοινωνία;
Δεν πιστεύω πως το μεγάλο μέρος της κοινωνίας όπως λέτε δεν ασχολείται με τα κοινά επειδή τόσο καιρό δεν υπήρχαν νέα άτομα. Απλά εκτιμώ ότι είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που ζούμε και ο κόσμος νιώθει απογοητευμένος στο σύνολο των εκπροσώπων. Θεωρώ πως μέσα από συνολική προσπάθεια και συνεργασία δυνάμεων θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών. 
Πολλοί έχουν την άποψη πως νέα άτομα με νέα μυαλά πρέπει να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα. Εσείς είστε της άποψης πως οι νέοι πρέπει να συγκρουστούν ή να συνεργαστούν με το παλιό σύστημα;
Νέα άτομα, νέα μυαλά είναι απαραίτητα για να αναλάβουν ρόλους στα κοινωνικά δρώμενα. Νέα άτομα για μένα δεν σημαίνει μόνο ηλικιακά. Δεν είμαι ρατσίστρια με τη ηλικία των ανθρώπων! Είμαι όμως υποστηρίκτρια των φρέσκων ιδεών, μυαλών και ριζοσπαστικών λύσεων. Και στο παλιό σύστημα, όπως λέτε, υπάρχουν τέτοια άτομα οπότε αποδεχόμενοι τη σοφία και την εμπειρία, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε.
Τι πιστεύεις πως η θητεία του Παναγιώτη Κατσούλη έκανε λάθος;
Η θητεία του κ. Κατσούλη περιορίστηκε στα μικρά και στα λίγα και στην αποκλειστική ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ της καθημερινότητας όπου ακόμα κι εκεί ήταν υποτονική η παρουσία του δήμου, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις.
Γιατί οι δημότες του Μεσολογγίου πρέπει να ψηφίσουν τον συνδυασμό σας;
Διότι έχουμε θέληση, προτάσεις και ικανούς ανθρώπους για να σηκώσουμε τον δήμο ψηλά.
Ποιο πιστεύετε πως είναι το βασικό πρόβλημα της πόλης;
Μακάρι το πρόβλημα της πόλης να ήταν ένα. Τότε δε θα χρειαζόταν αλλαγή δημοτικής αρχής. Τα προβλήματα και οι ανάγκες είναι πολλές, απ´ τη μικρή λακκούβα των οδικών δικτύων του δήμου μας, εώς τα μεγάλα έργα πνοής λιμάνι-αεροδρόμιο τα οποία μπορεί να φέρουν ανάπτυξη και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.
Πως ονειρεύεστε την πόλη σε 5 χρόνια;
Παρατηρώ ότι για δεύτερη συνεχόμενη ερώτηση αναφέρεστε σε πόλη. Θέλω να διευκρινίσω ότι εγώ θα δώσω εαυτό για το σύνολο του δήμου και πιστεύω ότι μόνο μέσα από ισόρροπη ανάπτυξη στο σύνολο του δήμου μπορεί η πόλη του Μεσολογγίου να έχει τη θέση που της αξίζει. Ονειρεύομαι λοιπόν έναν δήμο πιο ανθρώπινο, με καλύτερη ποιότητα ζωής, με εργασιακές ευκαιρίες. Με την αντανάκλαση στο πανελλήνιο της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και στην ανταπόδοση των υποχρεώσεων του κράτους απέναντι στην ιστορία και την προσφορά του Δήμου Μεσολογγίου.