25 Απριλίου 2014

Ιδέες και προτάσεις διακόσμησης-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ









Προτάσεις και λύσεις με κέφι 
και διάθεση για αλλαγή. 
Εξάλλου καλοκαίρι είναι .
 Δείτε πως μερικά πράγματα γύρω
 μας περνάνε
 απαρατήρητα..







 Τρία απλά βαζάκια τροφίμων και τρία ποτήρια , μπορούν να αλλάξουν το ντεκόρ στο τραπέζι μας (αρχική φωτο.) Μικρές καρδούλες από δαντέλα και ένα μικρό φυτό.


 Βάψτε τις κονσέρβες σε καλοκαιρινά χρώματα . Ζωγραφίστε μια καρδιά και με την βοήθεια ενός καρφιού ανοίξτε τρύπες. Βάψτε σε διαφορετικό χρώμα και περάστε μέσα από τις τρύπες σκοινί...το αποτέλεσμα το βλέπετε. Τοποθετείστε τα  κεριά σας και απολαύστε την βραδυά.
 Απλές κορνίζες σε διάφορα χρώματα. Συρμάτινο πλέγμα και τα κάδρα για σημειώσεις και φωτογραφίες είναι έτοιμα.Απλά και υπέροχα.

 Έχετε ένα παλιό μεταλλικό πλαίσιο για τα πιάτα; μετατρέψτε  το σε μια καθημερινή αποθήκευση των εγγράφων σας.
 Πλαστικοί σωλήνες βαμμένοι σε διάφορα χρώματα καλύπτουν τις ανάγκες ενός τοίχου...( πολύ προχωρημένο)
 Είσαστε στο κήπο και δεν έχετε υπολογίσει να κρεμάτε κάπου τις πετσέτες για το μπάρμπεκιου; μην αγχώνετε, πάτε στο γραφείο παίρνετε το μεταλλικό σημείο από το ντοσιέ, καρφώνετε και είναι έτοιμη η κρεμάστρα σας.
 Στην αγορά κυκλοφορούν υπέροχα πόμολα....διαλέξτε αυτά που σας αρέσουν, ανοίξτε τρύπες σε ένα κομμάτι ξύλου που το έχετε βάψει και είναι έτοιμο για τα κοσμήματα σας.
 Έχετε στον κήπο σας κορμούς δέντρων; ευκαιρία να τα κάνετε υπέροχα καθίσματα. Ένα κομμάτι αφρολέξ ένα όμορφο πανί και καρφώστε τα στο ξύλο.

 Γεμίστε τον κήπο με φωτιστικά από βάζα που αποθηκεύουμε τις μαρμελάδες. Τρυπήστε το καπάκι βάλτε το φώς και κρεμάστε τα ψηλά.
 Ένα απλό κάδρο και στο εσωτερικό του μερικές τσέπες από παλιά τζιν και μια ξεχωριστή αποθήκευση για τα πράγματα σας.
 Προσπαθήστε να κόψετε τα μπουκάλια και να τα κάνετε αξεσουάρ για το σερβίρισμα στον κήπο. Αν δεν μπορείτε πάτε σε ένα τζαμά με το διαμάντι να σας τα κόψει.
 Έχετε μια παλιά πόρτα στην αποθήκη σας , ζωγραφίστε την και κάντε την διακοσμητικό του κήπου.
 Είστε από αυτές που ξεχνιούνται στα μαγαζιά και αγοράζουν φίρμες. Κρεμάστε τις τσάντες τους και φτιάξτε τα δικά σας κάδρα.
 Παλιές καρέκλες : πετάξτε το κάτω και κρατήστε το πάνω ,σαν κρεμάστρα για το μπάνιο και με ράφι για αποθήκευση.
 Αγοράστε ψηφίδες και φτιάξτε τα δικά σας διακοσμητικά....ντενεκεδάκια έχουμε πολλά στο σπίτι..
 Ένα παλιό παραθυρόφυλλο χωρίς τζάμι, έγινε μια όμορφη σύνθεση με γλάστρες. Είτε το κρεμάσετε είτε το αφήσετε κάτω, δεν θα χάσει τίποτα από την ομορφιά του.


ΠΗΓΗ
http://26ecopages.blogspot.gr

Μ.ΜΑΝΕΤΑ
(marilena.mane@gmail.com)