28 Απριλίου 2014

1ο Δημοτικό σχολείο Κατοχής - ζημιές Νο2

Χτες αναφερθήκαμε στα δέντρα που έκλεψαν από το σχολείο και τελικά δεν ήταν το μεμονωμένο συμβάν. Σήμερα μάθαμε ότι ένα τεχνικό συντριβάνι πίσω από το σχολείο δημιουργήθηκε.



Image and video hosting by TinyPic

Μαθητές του Γυμνασίου, κυρίως, πήγαν όπως κάθε απόγευμα σχεδόν στο σχολείο και έπαιξαν στο χώρο του προαυλίου. Μετά κατευθύνθηκαν στον πίσω χώρο προς το βουνό και προσπάθησαν με ρίσκο την σωματική τους ακεραιότητα να ανέβουν στο μπαλκόνι του κτιρίου με μόνη πρόσβαση από το σωλήνα του νερού προς τον όροφο πατώντας στα μικρά καρφιά!!! 

  • Αποτέλεσμα της προσπάθειας ανάβασης ήταν να σπάσει η σωλήνα και να τραπούν σε φυγή και εμείς προσπαθούμε να δώσουμε εξήγηση στο γιατί προσπάθησαν να ανέβουν εκεί αφού το σχολείο δεν έχει να τους προσφέρει κάτι ούτε για κλοπή παρά μόνο υλικές ζημιές.
  • Να πούμε ευτυχώς που έγινε η ζημιά και έφυγαν χωρίς να έχουμε ευτυχώς θέμα τραυματισμού; μάλλον ναι αφού δε γίνεται να υπάρχει σεβασμός και προστασία.
  • Αλήθεια έχει ασχοληθεί κανείς από τους γονείς πόσο καλά γνωρίζει το παιδί του;
  • Μήπως θα πρέπει να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα με ανάλογες τιμωρίες ως και πρόστιμα για να μάθουν ποια είναι τα όρια του καθενός μας; 
  • Λογικά θα πρέπει να ελεγχθούν λίγο οι βραδινές επισκέψεις! διαφόρων αγνώστων στον χώρο, όλοι γείτονες και μη γνωρίζουμε και έχουμε δει!