26 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ του Γιώργου Λύτρα στη «Συνεργασία Πολιτών»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Ι.Π. Μεσολογγίου 26 Μαρτίου 2013





Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,
Σας απευθύνω αυτή την επιστολή για να σας κοινοποιήσω την απόφασή μου να επιστρέψω στα δημοτικά δρώμενα, μετά την πρόσφατη συνταξιοδότησή μου απ’ την ALPHA BANK,  να σας εκθέσω τους λόγους και τα κίνητρα αυτής μου της απόφασης και να ζητήσω την στήριξή σας.

Image and video hosting by TinyPic

Οι πόροι του κράτους προς την τοπική Αυτοδιοίκηση συρρικνώνονται. Ο Δήμος μας βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις, ενώ παραδίδεται φτωχότερος. Μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κρίση, τόσο από κοινωνική και οικονομική άποψη όσο και από πολιτική, θα συμφωνήσετε όλοι ότι ο ενιαίος δήμος Ι. Π. Μεσολογγίου έχει ανάγκη από προτάσεις, ανιδιοτέλεια, όραμα, ενότητα και συνεργασία. Επιπρόσθετα εγώ προσωπικά είμαι της άποψης ότι έχει ανάγκη και από «αυτοδιοίκηση».

Αυτοδιοίκηση. Πρέπει επιτέλους να πούμε όχι στους «σωτήρες» επισκέπτες. Οφείλουμε να διαχειριστούμε εμείς οι ίδιοι τον τόπο που πονάμε.
Και ανιδιοτέλεια. Που την ευαγγελίζονται όλοι ανεξαιρέτως όσοι ασχολούνται με την πολιτική αλλά, αλήθεια, για πόσους και ποιους είναι πραγματικά στάση ζωής; Για να είσαι ανιδιοτελής στην πράξη, και όχι μόνο στα λόγια, απαιτείται να πληρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις.  Μόνο οι ανιδιοτελείς μπορούν να έχουν όραμα. Μόνο οι ανιδιοτελείς μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα και την συνεργασία. 

Συμπαρατάσσομαι λοιπόν, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Μουρκούση, με του οποίου τον συνδυασμό «Συνεργασία Πολιτών», θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Ο Νίκος Μουρκούσης, καθώς και οι συνεργάτες του, έχουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του τόπου και ειδικότερα αυτές που υπάρχουν  στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Γιατί πονάμε αυτό τον τόπο. Τον τόπο του κανείς, τον πονά όταν τον περπατά και τον αναπνέει. Ο Νίκος Μουρκούσης και εγώ, τον περπατάμε και τον αναπνέουμε μια ζωή. Όπως ακριβώς και εσείς. Είναι ξεκάθαρο, πως θα τον περπατάμε και θα τον αναπνέουμε και στο μέλλον. Ακριβώς πάλι, όπως και εσείς.  Τον τόπο του κανείς, τον πονά όταν παράγει, δημιουργεί και δραστηριοποιείται σε αυτόν έστω και εάν ταυτόχρονα στερείται ευκαιριών και προοπτικών. Ο Νίκος Μουρκούσης και εγώ, οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας, παράγουμε, δημιουργούμε και δραστηριοποιούμαστε σε αυτό τον τόπο εδώ και δεκαετίες. Όπως ακριβώς, παράγετε, δημιουργείτε δραστηριοποιείστε και εσείς. Είναι ξεκάθαρο, πως έχουμε πάρει αποφάσεις ζωής και θα συνεχίσουμε εμείς και οι οικογένειές μας να  παράγουμε, να δημιουργούμε και να δραστηριοποιούμαστε εδώ και για τις επόμενες δεκαετίες. Όπως, και πάλι, θα κάνετε και εσείς.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου. Ξέρετε από πού έρχομαι. Σας δηλώνω με τιμή και ευθύνη το που πάω. Σας καλώ όλους να στηρίξετε τον συνδυασμό μας «Συνεργασία Πολιτών», τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Μουρκούση και εμάς τους συνεργάτες του με την επιλογή σας. Να στηρίξετε την αξιοπρέπεια μας, τον ανεξάρτητο και αδέσμευτο λόγο μας, τις θέσεις και τις αρχές μας. Είμαστε κομμάτι σας. Σας ζητώ, να τιμήσετε την κοινωνική, επαγγελματική  και πολιτική μας προσφορά και διαδρομή. Δεν δηλώνουμε αλάνθαστοι. Δηλώνουμε κοινωνικά ενεργοί, οικονομικά ανεξάρτητοι και πολιτικά αδέσμευτοι. Δηλώνουμε πραγματικά αυτόνομοι και αληθινά ανιδιοτελείς.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Κ. Λύτρας
Συνταξιούχος τραπεζικός, πρ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου,
Διευθυντής της αθλητικής εφημερίδος του νομού «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  Ι.Π. Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών.