23 Μαρτίου 2014

«Νικ. Μουρκούσης: Προτεραιότητα το υγιεινό πόσιμο νερό στο Αιτωλικό»

Ι.Π. Μεσολογγίου 23/3/14
  
Image and video hosting by TinyPic ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Νικ. Μουρκούσης: Προτεραιότητα το υγιεινό πόσιμο νερό στο Αιτωλικό»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) ο Δημοτικός Συνδυασμός «Συνεργασία Πολιτών», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Μουρκούση, επέλεξε συμβολικά να επισκεφθεί το Σάββατο 22/3/14 το Αιτωλικό, που τα τελευταία χρόνια υποφέρει από το μολυσμένο και ακατάλληλο για κάθε χρήση νερό, που διοχετεύεται στους κατοίκους του.


Ο Νίκος Μουρκούσης με δεκάδες υποψηφίους του συνδυασμού του, περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες του Αιτωλικού, συναντήθηκε με όλους τους εμπόρους και επιχειρηματίες, με τον πρώην Δήμαρχο κ. Κώστα Σταράμο και με εκπροσώπους φορέων. Άκουσε τα προβλήματα και κατέγραψε την δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων, κυρίως για το νερό, για την ελλιπή καθαριότητα, τις εστίες μόλυνσης στο κέντρο, την εγκατάλειψη που είναι εμφανέστατη, τα ημιτελή έργα που γίνονται με λάθος σχεδιασμό και την τραγική κατάσταση της λιμνοθάλασσας. Η κραυγή αγωνίας όλων και ιδιαίτερα των αλιέων, ήταν αισθητή, και οι κάτοικοι εξέφρασαν την απαίτηση, να ενδιαφερθεί, επιτέλους, κάποιος για το Αιτωλικό.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Μουρκούσης, που έχει εργασθεί ως ιατρός στο Κέντρο Υγείας επί 25ετία και γνωρίζει άριστα τα θέματα και τα τεκταινόμενα στο Αιτωλικό, διαμήνυσε ότι έχει την θέληση και την εμπειρία να δώσει μόνιμες λύσεις στα χρόνια προβλήματα. Μάλιστα, δήλωσε προς κάθε κατεύθυνση ότι η παροχή υγιεινού πόσιμου νερού στο Αιτωλικό και την ευρύτερη περιοχή, αποτελεί γι’ αυτόν και τους συνεργάτες του απόλυτη προτεραιότητα.
   Με αφορμή δε την παραπληροφόρηση που επιχειρούν κάποιοι αντίπαλοί του, ο Νίκος Μουρκούσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει εκπρόσωπος των αθιγγάνων στο ψηφοδέλτιό του. Δήλωσε μάλιστα ότι, εκ μέρους του δεν υπάρχει καμία ανοχή και πρέπει όλοι, αθίγγανοι ή μη, να τηρούν το νόμο και να σέβονται την προσωπικότητα και την περιουσία των συμπολιτών τους. Σε ενάντια περίπτωση ο Δήμος θα είναι άτεγκτος, με κάθε νόμιμο μέσο. Επανέλαβε την εξαγγελία που είχε κάνει κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του, ότι θα συσταθεί Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, με έργο την καταγραφή και μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς ανά Δημοτικό Διαμέρισμα και σε συνεργασία με τις Αρχές, θα προστατεύονται οι δημότες από αυτά φαινόμενα όπως είναι οι κλοπές, οι επιθέσεις ακόμα και η ενδο-σχολική βία.