24 Μαρτίου 2014

Επιτυχής εκδήλωση στο 1ο Δημ Σχολείο Κατοχής από το «ΚΟΡΔΟΣΕΙΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ - Δωρεά Γεωργίου Σπ. Κορδόση» [φώτο]


Το «ΚΟΡΔΟΣΕΙΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ - Δωρεά Γεωργίου Σπ. Κορδόση» αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και τελεί υπό την εποπτεία και έλεγχο των Υπουργείων Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών. 

Ιδρύθηκε το 1980 με το 175 προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στο 50/1980 Φ.Ε.Κ. μετά από παραχώρηση εκ μέρους του Ιδρυτού Γεωργίου Κορδόση αρχικά του μισού και στη συνέχεια ολόκληρου πολυώροφου ακινήτου (κτιρίου γραφείων) που βρίσκεται στην Αθήνα. 

Το Ίδρυμα ενισχύθηκε οικονομικά με την προς αυτό μεταβίβαση του πατρογονικού σπιτιού του ιδρυτή και κτηρίου-Γηροκομείου που βρίσκεται στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας καθώς και με χρήματα που άφησε με τη διαθήκη του το έτος 2002 ο ιδρυτής. 

Έδρα του το Νεοχώρι του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου του Νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας.




Το Σάββατο το  «ΚΟΡΔΟΣΕΙΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ - Δωρεά Γεωργίου Σπ. Κορδόση», στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κατοχής βράβευσε τους πρωτεύσαντες μαθητές των Δημοτικών σχολείων Νεοχωρίου και Πενταλόφου καθώς και του Λυκείου και Γυμνασίου Νεοχωρίου. 


Image and video hosting by TinyPic


Επίσης βράβευσε καθώς και  συνοδεύτηκε από χρηματικό έπαθλο ο πρώτος εισαχθέντας στην Ιατρική Σχολή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-14. Το έπαθλο αυτό έχει υιοθετήσει ο κ. Θεόδωρος Κορδόσης , ιατρός και καθηγητής Πανεπιστημίου στην μνήμη τον γονέων του.
Τον λόγο πήρε ο κύριος Νίκος Κορδόσης, ενημέρωσε όλους τον σκοπό και το έργο του ιδρύματος και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια, ο λόγος του ήταν καθοριστικός και άξιος σεβασμού. Δεν έχεις λόγια να εκφραστείς όταν ακούς για τέτοιους συνανθρώπους μας που η προσφορά τους στην κοινωνία είναι αξιέπαινη. 
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση, εκτός των καλεσμένων που είχαν την τιμητική τους, του κόσμου ήταν μεγάλη και ιδιαίτερα πολλών Κατοχιανών αλλά και των περιχώρων.
Ήταν εκεί οι εκπρόσωποι του ιδρύματος, η οικογένεια Κορδόση,  Ο Γ. Ρόμπολας με την κόρη του Στεφανία  και τον σύζυγό της, (αγαπητό φίλο) Θανάση Τζοβάλη, Ο κύριος Λεονάρδος Παντελής, (γιατρός) μες τη σύζυγό του κυρία Λουίζα, (οδοντίατρος), ο κύριος Π. Κατσούλης Δήμαρχος, Π. Καρατσώλης και Δημ. Κοταντάκης αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος δημ συμβουλίου Γ. Κασσαβέτης, ο κύριος Μουρκούσης Νικος συνοδευόμενος από τους υποψήφιους συνεργάτες του Μιχάλη Κοταντάκη, Νώντα Πανά και Νίκο Κάλλη, (πρώην λιμενικός), ο κύριος Μάκης Μπαλωμένος με τη σύζυγό του Δημ. Πίτσικου, ο κύριος Γερ. Ζυγιώτης, ο διευθυντής 1ου δημ. σχολείου Δημήτριος Τσάμης, ο κύριος Μαρίνος Αναστασόπουλος (δάσκαλός), ο Ιερέας του χωριού μας πάτερ Αναστάσιος, ο συνταξιούχος Ιερέας πάτερ Απόστολος από το Νεοχώρι, ο κύριος Ξύστρας Χρήστος και πολλοί πολλοί  άλλοι που ήταν παρών σ΄αυτήν την λαμπερή εκδήλωση.
(Αναφέραμε όσους μπορέσαμε να δούμε γιατί μας δυσκόλευε πολύ η έντονη προσέλευση του κόσμου να διακρίνουμε). Τόσος πολύς κόσμος που και έξω από την αίθουσα ήταν γεμάτος ο διάδρομος. 
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και η Νεολαία Κατοχής, όπως και το katochi News. 

Όσοι πήραν το βραβείο τους πήραν και από το ίδρυμα Κορδόση, μια προσφορά, το βιβλίο "Μεσολόγγι Ιερη πόλη", έκδοση Κέντρο Λόγου & Τέχνης - Διέξοδος. Το βιβλίο παραδόθηκε και σε μας στο katochi News και η εκτίμησή μας είναι απερίγραπτη.
"Σε σύντομη συνομιλία που είχαμε με τον κύριο Νίκο Κορδόση, ήταν ιδιαίτερα φιλικός και ευγενής και μέσα από τα λίγα λόγια που μας είπε καταλάβαμε ότι το ήθος και η προσπάθεια βγάζει νικητές".
Προς το τέλος της εκδήλωσης ο κύριος Γεώργιος Ρόμπολας έκανε μια περιήγηση δείχνοντας στους παρεβρισκόμενους slide (σλάιτ), από το χτες ως και σήμερα σε προσωπική του συλλογή με θέμα τον αρχαίο λόφο Οινιάδων.

Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Σπύρο Ρόμπολα για το φωτογραφικό υλικό που πάντα είναι παρών σε ότι ζητήσουμε ακούραστος, καθώς και τον Μάκη Μεταξούλη για τη δική του βοήθεια.





Οι μαθητές που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής:


Από το Λύκειο Νεοχωρίου :
Η δεσποινίς Αγγελική Χρύσανθου του Κωνσταντίνου , η οποία αποφοίτησε με βαθμό άριστα 19,4 και εισήχθη στη σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας. (ΣΤΥΑ)
Η Δεσποινίς Στεφανία Μουρκογιάννη του Δημητρίου, η οποία αποφοίτησε με βαθμό άριστα  18,4   και εισήχθη στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών .
Η Δεσποινίς Κωνσταντίνα Σερμετζέλη του Ανδρέα  , η οποία αποφοίτησε με βαθμό άριστα 18,3 και εισήχθη στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Από το Γυμνάσιο Νεοχωρίου.
Ο μαθητής Γεράσιμος Καρατζογιάννης του Χρήστου, που αποφοίτησε με  βαθμό 19 και 6/ δωδέκατα .
Η μαθήτρια Δήμητρα Σιμιτζή του Ευαγγέλου, που αποφοίτησε με βαθμό  19 και 4/12.
Το μαθητή Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος του Ιωάννη , που αποφοίτησε με βαθμό 19 και 2/12.
Η μαθήτρια  Ιωάννα Τσικνιά του Φωτίου, που αποφοίτησε με βαθμό 19 και 2/12
Ο μαθητής Χρήστος Ζευγίτης του Γεωργίου που αποφοίτησε με βαθμό  19 και 2/12.

Από το 1ο Δημοτικό Σχολείου Νεοχωρίου οι μαθητές:
Κωνσταντίνα Γαλάνη του Γεωργίου.
Παρασκευή Γεωργούση – Γούργαρη του Σωκράτη
Χριστίνα Γκάιδα του Δημητρίου.
Λουκία Κότσαλου του Γεωργίου.
Παναγιώτης Μαρκαντωνάτος του Γερασίμου.
Ηλιάνα Μπότσε του Ιλίργιαν.
Ντενίσα Αικατερινη Νουκάι
Εμμανουήλ Σαλαγιάννη του Ιωάννη.


Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου.
Ουρανία Γαβριελάτου του Αλεξίου.
Ουρανία Καλογεροπούλου του Παναγιώτη.
Και Στυλιανός Στέλλιος του Παναγιώτη.
Αθανάσιος Τσάμης του Ηλία
Αναστάσιος Τσάμης του Παναγιώτη.
Μιχαήλ Χρυσικός του Κωνσταντίνου.


Από το  Δημοτικό Σχολείου Πενταλόφου.
Άννα Γκόλφω Κουρκουδέλη.
Ιωάννα Σαγρή του Φωτίου.

Ουλιάνα Σένια του Άστριτ