27 Μαρτίου 2014

Η Κατοχή από τα βάθη των χρόνων μέχρι σήμερα Το χρονικό ενός ακαρνανικού χωρίου. 1ο Δημ. Σχολείο Κατοχής [φώτο - video]


Αξιέπαινη η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατοχής κ. Δημήτρης Τσάμης και οι δάσκαλοι του σχολείου να προσκαλέσουν τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Ρόμπολα για να δώσει μια διάλεξη ιστορικού περιεχομένου στους μαθητές και δασκάλους με θέμα   «Η Κατοχή στα βάθη των χρόνων».

Image and video hosting by TinyPic

Ο κ. Ρόμπολας για 45 λεπτά παρουσίασε την ιστορία του χωρίου μας που από τα προχριστιανικά ακόμη χρόνια και συνέχεια τα βυζαντινά & τα νεότερα ήταν ένα σπουδαίο ιστορικό, οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο, στρατηγικής μάλιστα σημασίας για όλη την περιοχή.  



Η διάλεξη- ομιλία που συνοδευόταν με τη σύγχρονη προβολή έγχρωμων διαφανειών κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον δασκάλων, μαθητών αλλά και πολλών γονέων που βρέθηκαν στην εκδήλωση.
Αξιοσημείωτο είναι οι ενδιαφέρουσες ερωτήσεις – απορίες που υπέβαλαν οι μαθητές προς τον ομιλούντα, κάτι που φανερώνει ότι οι μαθητές μας έχουν μεγάλη επιθυμία να μάθουν καινούργια πράγματα.
Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ημέρα της Εθνικής μας γιορτής.
Συγχαρητήρια λοιπόν στους δασκάλους και το Διευθυντή και να ξέρουν ότι έτσι τα παιδιά μας γνωρίζουν καλύτερα την ιστορία του τόπου τους. Και όσο κανείς γνωρίζει πιο πολλά τόσο αγαπάει περισσότερο την πατρίδα του.






Μπράβο στα παιδία, μπράβο και στους δασκάλους τους.