18 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (Άρθρο της Ράνιας Αθανασοπούλου)



   Η Κατοχή για τους μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά και τους μικρότερους, είναι το χωριό τους…


Image and video hosting by TinyPic

   Ξεχνάμε όμως την πραγματικότητα ‘  είναι πλέον μια κωμόπολη με περίπου 3800 – 4000 κατοίκους.
   Έχει λοιπόν μια τεράστια δυναμική ανάπτυξης σε πολιτιστικό επίπεδο, (έχουμε το θέατρό μας). Έχει την τύχη η πόλη μας να βρίσκεται στις όχθες του Αχελώου’ ομορφότερο τοπίο δεν υπάρχει.
   Οι δυνατότητες ανάπτυξης σε βιοτικό επίπεδο, είναι μεγάλες, στηρίζοντας τις τοπικές μας επιχειρήσεις…
   Διαθέτουμε ποικιλία super market, ιατρεία με ειδικότητες που δεν υπήρχαν, πολλά καφέ για όλα τα γούστα, φούρνους εξελιγμένους, πολλά φαρμακεία, γυμναστήριο και σχολή καράτε, γυράδικα για τα γούστα του στομαχιού μας, κ.α.
   Όμως το πρόβλημα που υπάρχει είναι στο ότι εμείς οι ίδιοι δεν στηρίζουμε τους ανθρώπους μας. Προτιμούμε να πηγαίνουμε αλλού σε άλλες πόλεις και χωριά για να κάνουμε τις όποιες δουλειές μας, να πιούμε τον καφέ και το ποτό μας, να ψωνίσουμε με αποτέλεσμα πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές να δεινοπαθούν και να κλείνουν. Η νοοτροπία αυτή πρέπει να αλλάξει… είναι αναγκαίο να είμαστε κοντά στις επιχειρήσεις των συγχωριανών μας, γιατι έτσι στηρίζουμε τον τόπο μας, δίνουμε δουλειά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, διαφημίζουμε την πόλη μας, προσελκύουμε κόσμο ενισχύοντας την τουριστική δυναμική του τόπου μας και κατά συνέπεια την ανάπτυξή της. Είναι ένα βήμα εμπρός που θα ωθήσει την πόλη μας να την προσέξουν εκείνοι που πρέπει και να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν στα άλλα κομμάτια και επίπεδα του χωριού μας.
   Είναι ο τρόπος να πάμε μπροστά και να πάψουμε να πηγαίνουμε πίσω… Έχουμε υποχρέωση στους εαυτούς μας και την ιστορία της πόλης μας,

                                                             

                                  Αθανασοπούλου Ράνια