23 Ιανουαρίου 2014

Ανακαίνιση 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατοχής - Δημήτριος Σίσκος, ΑΧΕΠΑ Κάνσας

Η Ελληνοαμερικανική φιλανθρωπική οργάνωση ΑΧΕΠΑ Κάνσας χρηματοδοτεί με 5.250 δολάρια την ανακαίνιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατοχής.

Η ΑΧΕΠΑ του Όβερλαντ Παρκ Κάνσας, ΗΠΑ διέθεσε το ποσό των 5.250 δολαρίων για την ανακαίνιση των τουαλετών στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Κατοχής. Η χρηματοδότηση του έργου έγινε μετά από την γνωριμία της αντιπροέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κυρίας Δήμητρας Πίτσικου με τον Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Κύριο Δημήτρη Σίσκο και τα μέλη της, κατά την επίσκεψή της με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη στην αδελφοποιημένη πόλη του Λώρενς τον Μάιο του 2013.

   
Ο Κύριος Δημήτρης Σίσκος κατόπιν πρόσκλησής του από τον Δήμαρχο μας επισκέφτηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατοχής. Η Δήμητρα Πίτσικου του μίλησε για τις ανάγκες του σχολείου και τις υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει τα προβλήματα στην ΑΧΕΠΑ για να δει αν μπορούν να βοηθήσουν. Τον περασμένο Οκτώβρη τα μέλη του συνδέσμου ψήφησαν ομόφωνα να διαθέσουν το ποσό για την βελτίωση της ανακαίνιση των χώρων. Τα χρήματα εστάλθησαν και οι εργασίες μόλις τελείωσαν δίνοντας μια σύγχρονη και καθωσπρέπει όψη για την βελτίωση της υγιεινής του σχολείου.


Υπενθυμίζουμε ότι στο σχολείο κάθε δύο χρόνια κατά τους θερινούς μήνες  διαμένουν φοιτητές από το θεατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Κάνσας και ανεβάζουν παράσταση στα πλαίσια του Φεστιβάλ Οινιαδών και για διάστημα πέντε περίπου εβδομάδων χρησιμοποιούν το σχολείο για πρόβες, για μαθήματα Ελληνικής γλώσσας και Ιστορίας και ελληνικό παραδοσιακό χορό. Είναι ένα σχολείο λοιπόν, που για ένα λόγω παραπάνω από τα άλλα ο χώρος του χρειάζεται να είναι λειτουργικός και ευπρεπείς γιατί αντικατοπτρίζει την εικόνα των ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στον πρόεδρο Δημήτρη Σίσκο και τα μέλη του συνδέσμου της ΑΧΕΠΑ του Όβερλαντ Παρκ, Κάνσας για την γενναιόδωρη αυτή τους χειρονομία και την ευαισθησία που έδειξαν στο να βοηθήσουν το σχολείο μας.
Χαιρετίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και ευχόμαστε το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι φορείς  ούτως ώστε να συνεισφέρουν για να μπορέσουμε να καλύψουμε και άλλες βασικές ανάγκες του σχολείου μας γιατί οραματιζόμαστε ένα σχολείο πρότυπο και ένα χώρο λειτουργικό και άρτια εξοπλισμένο σε ένα ευχάριστο σχολικό περιβάλλον όχι μόνο για τους μαθητές μας αλλά και για το αξιόλογο διδακτικό προσωπικό που έχουμε .



Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, θέλω να πιστεύω ότι οι φιλάνθρωπες χειρονομίες τέτοιου είδους θα πρέπει να συμβαδίζουν με την εθελοντική προσπάθεια και ανταπόκριση από την πλευρά των γονέων έτσι ώστε να συνδράμουμε όλοι μαζί στην βελτίωση και τον καλλωπισμό του σχολείου μας.


Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Γονέων Και Κηδεμόνων,

Γεράσιμος Μπαλωμένος