17 Δεκεμβρίου 2013

Ζεστό κόκκινο κρασί µε ρόδι

Μπαχάρι, βανίλια, ρόδι και κόκκινο κρασί δηµιουργούν µια γιορτινή παρέα
ΥΛΙΚΑ (για 1 λίτρο)

250 ml χυµός ροδιού
120 γρ. ζάχαρη
1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους
1 τεµάχιο αστεροειδούς γλυκάνισου
4-5 κόκκοι µπαχαριού
1 µπουκάλι κόκκινο κρασί (750 ml)
λίγοι σπόροι ροδιού, για το σερβίρισµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, ρίχνουµε τον χυµό, τη ζάχαρη και τα µπαχαρικά και φέρνουµε σε βρασµό. Αποσύρουµε  από τη φωτιά και αφήνουµε το µείγµα να σταθεί για 30 λεπτά.
Προσθέτουµε το κρασί και ζεσταίνουµε, χωρίς όµως να αφήσουµε το µείγµα να βράσει. Σερβίρουµε προσθέτοντας στα ποτήρια λίγους σπόρους ροδιού.