01 Δεκεμβρίου 2013

Στον Εισαγγελέα με προθεσμία απολογίας οι συλληφθέντες.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην Αιχμή από τη Βάσω Βηττα τα νέα για τους συλληφθέντες στο χωριό μας και στον κάμπο Λεσινίου δεν είναι και ότι καλύτερο στον Εισαγγελέα που οδηγήθηκαν. Πήραν προθεσμία ως τη Δευτέρα, να τονίσουμε ότι δεν είναι Κατοχιανοί μέσα στους κατηγορούμενους.
Το πιο σωστό θα ήταν να υπάρχουν πιο συχνά έλεγχοι για να νιώθουμε κι εμείς πιο ασφαλής και να τηρούνται οι κανόνες εργατικού δικαίου.

Η Β.Β. αναφέρει τα παρακάτω:
Οι δυο Ρουμάνοι και οι πέντε Έλληνες που συνελήφθησαν, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ανθρώπων. Αυτό που φάνηκε από την έρευνα της αστυνομίας είναι ότι οι δυο Ρουμάνοι έκαναν τις επαφές στη χώρα τους και έβρισκαν τους ανθρώπους που ήθελαν να έρθουν για δουλειά στον κάμπο της περιοχής. Σε συνεννόηση με τους πέντε Έλληνες, τους υπόσχονταν ημερομίσθιο 25 ευρώ καθώς και διαμονή και διατροφή. Οι Έλληνες ήταν αυτοί που τους προωθούσαν στους εργοδότες που ζητούσαν εργατικό προσωπικό. Στην πραγματικότητα όμως οι υποσχέσεις δεν τηρούνταν, διότι αφενός μεν τους στοίβαζαν σε αποθήκες και παραπήγματα και αφετέρου τους έδιναν πολύ λιγότερα χρήματα από εκείνα που είχαν συμφωνηθεί και πολλές φορές δεν τους έδιναν καθόλου χρήματα. Όλα αυτά ήταν γνωστά στην περιοχή και είχαν αναδειχθεί τόσο από δημοσιεύματα, όσο και από την καταγγελία του αντιδημάρχου Παντελή Καρατσόλη στον Εισαγγελέα. Πάντως αναμένονται με ενδιαφέρον οι απολογίες των φερόμενων ως κατηγορουμένων.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ