23 Δεκεμβρίου 2013

60' Ελλάδα απαντήσεις

Ο Δήμαρχός μας, κος Π. Κατσούλης,με μια επιστολή προς τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ειδικά στην εκπομπή του κυρίου Μάνεση 60' Ελλάδα, διαμαρτυρήθηκε για την προχειρότητα της εκπομπής και για τη μη σωστή ανάδειξη του ευρύτερου Δήμου Μεσολογγίου.

Μας τιμάει η επίσημη κίνηση του δημάρχου μας και αυτό που ζητάμε είναι η επίσημη συγνώμη του σταθμού και του δημοσιογράφου της. Ζητάμε τη συγνώμη τους, γιατί ειπώθηκαν ψέματα πολλά όσον αφορά τους ¨ φιλοξενούμενους εργάτες - μετανάστες¨ . Η Κατοχή πάντα έβγαζε εργάτες και πάντα τιμάει τον ιδρώτα του καθενός και ειδικά των μικρών.
Μπορείτε να ψάξετε στο παρελθόν την ιστορία του τόπου, του μικρού Καναδά όπως το χαρακτήριζαν έμποροι και εργάτες από πιο παλιά. Επισκέψεις και εμπορικές συναλλαγές από ξηρά: Στερεά Ελλάδα και βόρεια Ελλάδα και στην πρωτεύουσα επίσης. Συναλλαγές και από θάλασσα, τα Ίονια νησιά είχαν ανοίξει πόρτες συνεργασίας με το χωριό μας, θες από εργάτες; Θες από βοήθεια σε τροφή και άλλων υλών στα χρόνια του πολέμου; Θες σε εργατικό προσωπικό; Και σε πολλά άλλα που μας τιμούσε στο κοινωνικό σύνολο.
Ακόμη και σήμερα σε επισκέψεις στα νησιά, αναφέρουν το χωριό μας με ευχαριστίες και με θαυμασμούς.

Στον Αχελώο υπήρχε το λιμάνι στου Παπασωτήρη και τελωνείο! Οι παλιότεροι θυμούνται τα καράβια ως και με τρία κατάρτια αραγμένα που έφερναν αλλά και έπαιρναν εμπορεύματα.
Μου τα λένε και το βλέμα τους χάνεται συο χθες, γεμάτες αναμνήσεις και μεγάλοι κόποι αλλά χωρίς ποτέ να χάσουν το χαμόγελο. Η επιτυχία, ναι η συλλογική επιτυχία έχει αληθινό χαμόγελο και ικανοποίηση.
Δε μπορεί ο κάθε ένας να στιγματίσει τον τόπο μας επειδή δεν γνωρίζει τίποτα και ότι θα πουλήσει κατασκευασμένο προωθεί.
Ο εργάτης μετανάστης μιλούσε και κάπνιζε davidoff, άκουγε τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου και απλά έλεγε ναι, γιατί τις απαντήσεις τις έδινε μόνο ο δημοσιογράφος.
Ο εργάτης αυτός και οι άλλοι επίσης, είναι υπαίτιοι κλοπών, επιθέσεων και άλλων πολλών ζημιών που μας συμβαίνουν. Ας στείλουν να μάθουν καλύτερα τι συμβαίνει στο χωριό μας με τα δηλωμένα θύματα. Ως και για προώθηση σε πορνεία λένε οι ντόπιοι ότι έχουν παρατηρήσει.
Κάνουν ντου σε μαγαζιά όλοι αυτοί μαζί και κλέβουν ότι βρουν.
Λίγα από αυτά λοιπόν, πολύ λίγα αλλά σημαντικά.
Ποιοι είναι τα πραγματικά θύματα;
Πήρε πλάνα από παντού σχεδόν ο κος Μάνεσης στο χωριό μας, αλλά έδειξε μόνο ότι έπλασε και όπως θα πουλούσε καλά δημιουργώντας θύματα.
Η Κατοχή δεν έχει ρατσιστές, η Κατοχή έχει πολιτισμό και όταν της δώσεις σεβασμό θα σε βάλει σπίτι του ο κάθε κάτοικός της.
Τα παιδιά του χωριού που έχουν ανάγκη από δουλειά έκαναν συνεργείο εργατών για περιβολια, ελιές και άλλες αγροτικές εργασίες.

Katochi news