13 Νοεμβρίου 2013

VENI VIDI....VICI

                                       
                                    

Ηλθον  Ειδον  Νίκησα …..άλλο να είσαι και άλλο να θεωρείς τον εαυτό σου  Ιούλιο Καίσαρα ,ίσως με αυτό το σκεπτικό  Ηλθαν Είδαν ………………… τους ξεχασμένους 3500 κατοίκους  μετά από 3 χρόνια στην λαϊκή συνέλευση  της Κατοχής ο Κύριος Δήμαρχος με τους συνεργάτες του και εισέπραξαν τα επακόλουθα.

Μην φαντάζεστε  ότι ήταν μια  παλλαϊκή συγκέντρωση  30 άτομα είμαστε όλοι κ όλοι  ,οι οποίοι ανέφεραν με ηρεμία , πλήρη  γνώση των προβλημάτων  και  κάθε λεπτομέρεια το τι δεν έχει γίνει  στην Κατοχή  και επεσήμαναν την πλήρη αδιαφορία των υπευθύνων όλα αυτά τα χρόνια και αντί να πάρουν μια απάντηση, η Δημοτική Αρχή   παρέβλεψε την δυναμική της κοινωνίας  και την αντιμετώπισε με περισσό θράσος και αλαζονική υπεροψία και συμπεριφορά . Οι  Κύριοι αυτοί δεν κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να παίζουν με την νοημοσύνη μας, έχουν εκλεγεί για να λύνουν τα προβλήματα του τόπου, έχουν εκλεγεί όχι  για να μας χωρίζουν αλλά να μας ενώνουν,  έπρεπε να δώσουν απαντήσεις σε μια κοινωνία που βλέπει να υποβαθμίσετε η ποιότητα ζωής της και  μετά αυτό προτάθηκαν σαν  ικανοί για τα κοινά συμφέροντα. Αλλαγή πορείας  λεγόταν ο συνδυασμό τους  ,για τους άλλους  ίσως ναι για τους Κατοχιανους  όμως όπως πριν και χειρότερα.
Μας  διαλαλούσαν ότι δεν υπάρχουν λεφτά σωστά ,όχι όπως πριν ,αλλά δεν μας εξήγησαν με ποια λεφτά ψηφίστηκε η πεζοδρόμηση της Λόρδος Βύρωνος από των Κήπο των Ηρώων έως την Χαριλάου  Τρικούπη(700μετρα κόστος 1200000ευρω) πως γίνετε  η πλατεία απέναντι  από το Γηροκομείο του Μεσολογγίου πως έγινε η ανάπλαση του κεντρικού δρόμου του Αιτωλικού πως δημοπρατείτε η ανάπλαση του κεντρικού δρόμου   και  ίσως ο ποδηλατοδρόμος στο Νεοχώρι  κλπ?  απειλούσαν τους ακτήμονες ότι δεν έχουν πληρώσει τα χωράφια και ότι δεν είναι υπεύθυνοι  για έργα που αναλογούν σε άλλους (Περιφέρειας) και θα πρέπει να τα τρέξουμε εμείς και το ωραίο  είναι ότι το παλιό υδραγωγείο  είναι ιδιωτικός χώρος (Σπύρος Τσαμης  με συμβόλαια του 1930 και  επικυρωμένα το 1950) που παραχωρήθηκε στην πρώην κοινότητα για χρήση και τώρα οι κύριοι το έχουν ανακηρύξει Αρχαιολογικό Χώρο? δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ένα πλακόστρωτο γύρο από την Κουλια  να την αναδείξουν καλλίτερα αλλά πρόσθεσαν και άλλο ιστορικό  ιδιωτικό 40 χρονών  μνημείο στην Κατοχή. Για ποιο λόγο αλήθεια?  Και μετά από όλα αυτά πως να μην ανέβαιναν τα αίματα στο κεφάλι και άρχιζαν τα σφυρίγματα και το φύγετε και ξέρετε να παίρνετε τους μισθού σας  αλλά με την παρέμβαση των ποιο ψύχραιμων τέλειωσε έτσι  άδοξα. Και τα 70000 ευρώ που αναλογούν στην Κατοχή που πάνε? επενδύονται αλλού.
Αλλά σε όλα αυτά ξεχάσαμε να μιλήσουμε και για της μικρές λίμνες της Αλεξαινας , βρίσκονται πίσω από τις εργατικές  κατοικίες που μένουν οι Βούλγαροι εργάτες ,θα πρέπει Κύριε Δήμαρχε  να ξέρετε ότι αυτές η μικρές λίμνες  με τις βδέλλες  τους  έχουν σώζει πάρα πολλές  ανθρώπινες ζωές  κατά το ποιο πρόσφατο παρελθόν όταν δεν υπήρχαν φάρμακα  η έλλειψη φαρμάκων  και θα πρέπει να τις αναδείξουμε  σαν  περιβάλλον και σαν φόρο τιμής. Και γιατί δεν εφαρμόσετε ο νόμος στο πόσο χώρο δικαιούται κάθε μαγαζί που έχει επαφή με Δημοτικούς χώρους (ίσως όσο είναι η πρόσοψη του?)   ε  τότε στην ακροποταμιά θα έβγαινε και μια παιδική χαρά?  

                                                                                                                                  

13-11-2013     Γεώργιος Καλοκληρος