06 Νοεμβρίου 2013

OMNIA MEA MECUM PORTO

Αυτό έλεγαν οι Λατίνοι για να υποδηλώσουν ότι όλη η περιουσία τους  είναι η διανόηση τους 
(δηλαδή ότι κουβαλάμε μέσα στο κεφάλι μας) ,εάν έχει κάτι  το θετικό  καλώς είμαστε τυχεροί  εάν όχι ζήτω που καήκαμε με λίγα λόγια είμαστε έρμαιο  του καθενός χωρίς καμία προστασία.
Διαβάζοντας την εφημερίδα  Αιχμή της 31-10-13 ανέφερε ότι σε ημερίδα στο Μεσολόγγι ο ευρωβουλευτής  Κύριος Σπύρος  Δανελλης  μιλούσε  για  ώριμους  σχεδιασμούς,  μελέτες  και  προτεραιότητες που θα πρέπει να έχουν οι Δήμοι για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 στα πλαίσια  του  ΠΕΠ της Γαλάζιας  Ανάπτυξης (σχέδια θαλάσσιας  χωροταξίας και παράκτιες περιοχές)και   εάν εκμεταλλευτούμε την κατάσταση με η προίκα  που έχουμε θα εξασφαλίσει οφέλη προς την κοινωνία. 


Ο Δήμαρχος  μας Κύριος Π. Κατσούλης  αναφέρθηκε για την Αγία  Τριάδα, εκθεσιακό  χώρο, δημαρχιακό  μέγαρο, λαϊκή  αγορά, λιμάνι, τουρλιδα και παραλιακή Μεσολογγίου. Ο δε νέος  υποψήφιος  Δήμαρχος  Κύριος Π. Παπαδόπουλος  αναφέρθη στα ιδία συν της άλικες Μεσολογγίου.  Από δε  τους παρόντες παράγοντες της δημόσιας ζωής του τόπου δεν βρέθηκε ούτε ένας από το διαμέρισμα μας να έχει άποψη και γνώμη για της παράκτιες περιοχές μας ……ας κάνουμε τον σταυρό μας.  Αυτές είναι  οι κληροδοτημένες  και προχωρημένες ιδέες για την ανάπτυξη  αφήνοντας διάχυτη την αίσθηση έλλειψης εμπιστοσύνης ,εγκατάλειψης και απαξίωσης της περιφέρειας και ένα μέλλον να προοιωνίζεται σκοτεινό με μια αναπόφευκτη παρακμή . Και με τέτοια σκεπτικά το Μεσολόγγι αρχίζει να βλέπει θάλασσα και εμείς την μιζέρια μας.

 Ο Κύριος Δήμαρχο μας  με τον Κύριο Κοταντακη ξεναγήθηκε πριν 2 χρόνια από τ ον Κύριο Τηλέμαχο Ζαχαρια στης εκβολές του Αχελώου  και τότε το πέρασμα  από το ποτάμι στην θάλασσα ήταν  1 μετρό  βάθος  ,  τώρα  έγινε 30 εκτσ. Τι  έχετε κάνει Κύριε Δήμαρχε για την εκβάθυνση του? Το ποτάμι  δεν ξεχειλίζει μόνο από τα πολλά νερά αλλά διότι έχει φρακάρει η έξοδος του προς την θάλασσα. Όταν γεμίζει άμμο το αυλάκι του λιμανιού τρέχετε αμέσως στους αρμοδίους. Τι κάνετε για να αποκτήσουν ορμή τα ύδατα του ποταμού ?μήπως χρειάζεται κανένα ανάχωμα  η μήπως αύλακες ποταμοί  να σχηματίζουν δέλτα που θα  το καθοδηγούν  η μήπως  και δενδροφυτεύσεις να κρατούν τα χώματα  η το αφήνουμε  έτσι   να καταστρέψει τον βιότοπο και της ιδιωτικές  περιουσίες? Γιατί όπως βλέπετε σε λίγο θα καταπιεί το τσιμαρι και το Διονι  και αντίο βιότοπος και περιουσίες. Έτσι θα γλιτώσετε και από τον δρόμο  Κατοχή-Διονι έχει να πέσει άσφαλτος προ 15ετιας  αλλά στον δρόμο της Τουρλιδας και Λούρου κάθε 2 χρόνια ασφαλτώνονται.  
Δυστυχώς , όπως βλέπουμε, αυτό κουβαλούν  και δεν μπορούμε να ανατρέψουμε καταστάσεις και νοοτροπίες παγιωμένες χρόνια. Ούτε  ένας φορέας δεν υπάρχει να τους στείλουμε πειθαρχικό ούτε αναζήτηση ευθύνης και κώδικας συμπεριφοράς  σε βάρος των άλλων. Εδώ χρειάζεται ένας ορθολογικός και δίκαιος τρόπος κατανομής Αναπτυξιακών προγραμμάτων και όχι προσπάθειες διαφύλαξης και ανάπτυξης των εχόντων. Ξέραμε ότι θα ζούσαμε  σε Δημοκρατικό Δήμο? αλλά με την  αδιαφορία πράξεων  και αποφάσεων τους απέναντι στους Δημοκρατικούς δεσμούς   μάλλον   ζούμε  σε ολοκληρωτικό καθεστώς? Έχουμε το λόμπι της έδρας σε βάρος των εταίρων διαμερισμάτων. Πληρώνουμε τα σπασμένα του Αγρινίου……μεγάλη  παρηγοριά για την αγαπητή Έδρα μας.    



07-11-13        Γεώργιος Καλοκληρος