18 Νοεμβρίου 2013

Νηστίσιμο κέικ μανταρίνι

Νηστίσιμο κέικ μανταρίνι
Υλικά
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. φρέσκο χυμό μανταρινιού
- 190 γρ. σουσαμέλαιο
- 400 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από ένα μανταρίνι
- 100 γρ. λευκό αμύγδαλο σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 γρ. σουσάμι
- 150 γρ. γλυκό του κουταλιού μανταρίνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χυμό μανταρινιού, το σουσαμέλαιο και τη ζάχαρη άχνη. Ακολούθως, προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αμύγδαλο και το σουσάμι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί.
Αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και στους 160 βαθμούς για 40 ακόμη λεπτά. Τέλος, αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει και μετά αλείφουμε την επιφάνειά του με το γλυκό μανταρινιού.
Καλή επιτυχία!