14 Νοεμβρίου 2013

Δ. Κοταντάκης: Τους κακόβουλους και τους συκοφάντες τους αφήνουμε πίσω και προχωράμε

Θεωρήσαμε υποχρέωση για τους παρευρισκόμενους στη λαϊκή συνέλευση στην Κατοχή το περασμένο Σάββατο αλλά και για όσους απουσίασαν να ενημερωθούν με την αντίδραση, στην εφημερίδα "Αιχμη", του κυρίου Δημ. Κοταντάκη Αντιδ/χος Μεσολογγίου σε άρθρο της εφημερίδας "Συμπολιτεία". Ως Katochi News είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύουμε ότι αφορά το χωριό μας.


Σκληρή η απάντηση του Αντιδημάρχου προς την εφημερίδα Συμπολιτεία για τα γραφόμενά της περί της Λαϊκής Συνέλευσης της Κατοχής

"Κάποιοι όμως που αρθρογραφούν και κάνουν στείρα αντιπολίτευση, ας είναι επιεικείς στην κριτική τους για τον καθένα που διοικεί, γιατί αν τύχει και οι ίδιοι βρεθούν σε θέση διοίκησης, τα γραφόμενά τους θα τους ακολουθούν"



Προς
Εφημερίδα « Συμπολιτεία»

Αξιότιμε κ. Διευθυντά
Διάβασα στην εφημερίδα σας στο φύλλο της 12-11-2013, έναν πρωτοσέλιδο τίτλο «Οργή Λαού» έλεγε και αναφερόταν στη Λαϊκή Συνέλευση που έγινε στη Δημοτική Κοινότητα της Κατοχής, το Σάββατο στις 10-11-2013.
Διαβάζοντας το ρεπορτάζ του συνεργάτη σας δημοσιογράφου, διαπίστωσα ότι ο εν λόγω συντάκτης, όχι μόνο δεν κάνει αντικειμενικά τη δουλειά του, αλλά απεναντίας προσφέρει κακές υπηρεσίες, όσον αφορά την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου. Και μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε για παρέμβαση στο έργο του, γιατί θα σας εξηγήσω. Ξεκινώντας το ρεπορτάζ και μάλιστα στην πρώτη σελίδα γράφει ότι: «ήταν αποτυχημένη η φαεινή ιδέα του Δημάρχου και των συνεργατών του, να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία από την Κατοχή, κάνοντας μία Λαϊκή Συνέλευση». Προφανώς ο συνεργάτης σας, δεν παρακολουθεί την πολιτική επικαιρότητα, γιατί αν την παρακολουθούσε, θα γνώριζε, ότι από την αρχή του καλοκαιριού έχουν γίνει αρκετές Λαϊκές Συνελεύσεις σε Τοπικά Διαμερίσματα, όπως Πεντάλοφο, Γουριά, Αγ. Ηλία, Σταμνά, Ευηνοχώρι, Αγ. Γεώργιο και θα συνεχιστούν φυσικά σε όλα τα διαμερίσματα.
Στη συνέχεια ο συντάκτης του κειμένου, γράφει ότι: «τα άκουσαν χοντρά» ότι ειπώθηκαν χοντρές εκφράσεις και ότι φώναζαν να φύγουμε αφού επί τρία χρόνια δεν πήγαμε να αφουγκραστούμε τα προβλήματα του χωριού. Πράγματι ακούστηκαν βρισιές και ακατανόμαστες λέξεις από τρεις ανθρώπους οι οποίοι μόνο έβριζαν χυδαία εμένα προσωπικά. Τους λόγους γι αυτή τη συμπεριφορά τους, ας τους αναζητήσει ο συνεργάτης σας και ο κάθε συγχωριανός μου. Εγώ πάντως τους γνωρίζω.
Προχωρώντας στο κείμενό του ο συντάκτης γράφει ότι μίλησαν επιφανείς Κατοχιανοί (κι έτσι είναι) αλλά δε γράφει τι είπαν. Είπαν για το φωτισμό που δεν αλλάζονται οι λάμπες έγκαιρα, είπαν για τις λακκούβες που δεν κλείνονται έγκαιρα. Είπε επίσης ο πρώτος ομιλητής ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δεν έκανε ότι δεν έχει γίνει από τη μεταπολίτευση και μετά, αδιάφορα αν ήταν ευθύνη του Κράτους, της Νομαρχίας, του Φορέα Διαχ. Λιμνοθάλασσας και οποιουδήποτε άλλου φορέα. Λέτε και ότι με αυτή τη Δημοτική Αρχή διακόπηκε ο οργασμός των έργων που γινόταν στην Κατοχή από τις προηγούμενες τετραετίες. Μίλησαν επίσης για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜ, επειδή από λάθος στη μηχανοργάνωση ένα δίμηνο τυπώθηκαν λάθος λογαριασμοί, οι οποίοι φυσικά με ένσταση διορθώθηκαν. Ακούστηκε όμως ότι καταφέραμε να παραμείνει το κτηνιατρείο στο χωριό, που τόσο ανάγκη το έχουν οι κτηνοτρόφοι και όχι μόνο.
Δεν ακούστηκε όμως ότι η Δημοτική Αρχή εξοφλεί παλαιά χρέη προς το ΤΟΕΒ Κατοχής ύψους 200.000€.

Κύριε Διευθυντά
Ο συνεργάτης σας και συντάκτης του κειμένου, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο τι είπε ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του. Γιατί άραγε; Θα σας αναφέρω όμως εγώ τι είπαμε και τι κάναμε αυτά τα τρία χρόνια στην Κατοχή.
1. Αποπληρώσαμε παλαιό χρέος 160.000€ για το Νέο Νεκροταφείο και δαπανήσαμε άλλα 60.000€ για την εν μέρει ολοκλήρωσή του, προκειμένου να λυθεί το καυτό πρόβλημα του χωριού, το οποίο και λύθηκε.
2. Επισκευάστηκε και ανακαινίστηκε το Σχολείο «Συγγρού» προϋπολογισμού 330.000€, το οποίο έγινε ένα κόσμημα. Θα εξοπλιστεί σύντομα με έπιπλα και υποδομές, ούτως ώστε να λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού και εκθέσεων. (Αυτοί που στη Λαϊκή Συνέλευση ύβριζαν δεν κάνουν τον κόπο να το επισκεφτούν;)
3. Δημοπρατήθηκε στις 24-9-2013 η κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων για το ΕΠΑΛ προϋπολογισμού 380.000 € και μέχρι την άνοιξη το ΕΠΑΛ θα μετεγκατασταθεί. (Αλήθεια ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που ήταν παρών γιατί αυτό του διέφυγε;)
4. Κατασκευάσθηκε ένας πολύπαθος δρόμος που οδηγεί από τον κεντρικό δρόμο, στον Άγιο Δημήτριο δαπάνης 40.000€.
5. Αναμένουμε ΑΜΕΣΑ (η καθυστέρηση οφείλεται στο ΥΠΕΚΑ) την εντολή να δημοπρατήσουμε την αποχέτευση ακαθάρτων, προϋπολογισμού 4.800.000€.
Κύριε Διευθυντά
Μόνο γι' αυτά τα πέντε έργα, είπα και επιμένω ότι η ΚΑΤΟΧΗ είναι η κερδισμένη αυτής της τριετίας. Δεν θέλω να αναφερθώ στις παρεμβάσεις που γίνονται και θα γίνονται καθημερινά για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κάνουμε διανοίξεις δρόμων εντός του σχεδίου
πόλεως, αλλά δεν βρίσκουμε ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες οικοπέδων. Για το λόγο αυτό κάνουμε έκκληση σε όσους πιστεύουν ότι οι δρόμοι είναι πολιτισμός και ανάπτυξη, να βοηθήσουν και να διευκολύνουν τη Δημοτική Αρχή να διανοίξει δρόμους. Δεν γίνεται όμως να εγκαλούμαστε γιατί χάλασε το αντλιοστάσιο ύδρευσης παραμονές Χριστουγέννων. Δεν αφήσαμε όμως το αντλιοστάσιο στην εγκατάλειψη που το βρήκαμε που ήταν εστία μόλυνσης, ακριβώς πάνω από τη γεώτρηση και δεν διαμαρτύρονταν κανένας.

Κύριε Διευθυντά
Ο συντάκτης του κειμένου προχωρεί ακόμη παραπέρα και αναφέρει ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης «Το Μέλλον είναι Τώρα» τόνισε ότι: « πρέπει ο Δήμος να σταματήσει να ασχολείται μόνο με μουσεία, αδελφοποιήσεις, γιορτές και πανηγύρια και να στραφεί στην προσέλκυση επενδύσεων, στη διαφήμιση του τόπου, για τόνωση της επισκεψιμότητας της περιοχής». Λυπάμαι αυτό δεν ειπώθηκε ποτέ από κανέναν.
Αλήθεια, υπήρξε ποτέ στο παρελθόν, τέτοια πολιτική που να αγωνίζεται κα να παλεύει ουσιαστικά για την ανάπτυξη της περιοχής; Υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν, ενέργειες γα τη διαφήμιση και προώθηση των Τοπικών Προϊόντων; Για ρωτήστε τους παραγωγούς της Κατοχής και όχι μόνο, να σας πουν τη γνώμη τους. Υπήρξαν ποτέ ενέργειες σοβαρές για την αναστήλωση του θεάτρου και την αναβάθμιση του Φεστιβάλ Οινιαδών;
Τελειώνοντας κύριε Διευθυντά, επειδή ο χώρος της εφημερίδας σας είναι πολύτιμος και αναγκαίος για την ειδησεογραφία σας και δε θέλω να κάνω κατάχρηση, διαβάζω ότι ο συντάκτης του κειμένου κάνει και τις δικές του προσωπικές εκτιμήσεις. Λέει ότι μήνυμα που έλαβε η Δημοτική Αρχή είναι: «Επειδή είναι απούσα από τα προβλήματα του τόπου, θα εισπράξει την οργή του κόσμου αν τολμήσει να ζητήσει την επανεκλογή της».
Προκαλώ τον συντάκτη, αλλά και όποιον άλλο επιθυμεί, να συγκρίνει το έργο της Δημοτικής Αρχής με το έργο οποιασδήποτε άλλης προηγούμενης τετραετίας, όχι μόνο για την Κατοχή, αλλά για ολόκληρο το Δήμο μας και να συγκρίνει επίσης το οικονομικό περιβάλλον που λειτουργούμε εμείς με το αντίστοιχο περασμένων Δημοτικών Αρχών. Να συγκρίνει όχι μόνο το έργο που επιτελέσθηκε με πλήρη διαφάνεια, όχι μόνο τη μείωση του χρέους που πετύχαμε, αλλά και τη στόχευση και διεκδίκηση που έχουμε δρομολογήσει, για να δώσουμε μία προοπτική ανάπτυξης της περιοχής μας.
Για όσους ασχολούνται με τα κοινά, αυτά είναι γνωστά και ορατά. Τους λαϊκιστές, τους μεμψίμοιρους, τους κακόβουλους και τους συκοφάντες τους αφήνουμε πίσω και
προχωράμε.
Κάποιοι όμως που αρθρογραφούν και κάνουν στείρα αντιπολίτευση, ας είναι επιεικείς στην κριτική τους για τον καθένα που διοικεί, γιατί αν τύχει και οι ίδιοι βρεθούν σε θέση διοίκησης, τα γραφόμενά τους θα τους ακολουθούν.

Μεσολόγγι 14-11-2013
Δημήτρης Θ. Κοταντάκης
Αντιδήμαρχος
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου