29 Νοεμβρίου 2013

Με απλά μαθηματικά Αλλοδαποί στο μεροκάματο των 15€ + κλοπές = ? €

Σε μια κοινωνία που το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων είναι αγρότες, τι ωφελεί η προσέλευση αλλοδαπών εργατών όταν η ανεργία μαστίζει τους νέους μας;
Στο χωριό μας έχουμε πολλά νέα παιδιά τα οποία είναι άνεργα και ψάχνουν για δουλειά.
Οι δικαιολογίες του τύπου, οι νέοι δεν έρχονται για δουλειά,
όπως είπε σε εφημερίδα της Αιτωλοακαρνανίας, συγχωριανός μας για να δικαιολογήσει την πρόσληψη εργατών αλλοδαπών οι οποίοι δεν τηρούν όλες τις προϋποθέσεις εργασίας, αλλά στο βάθος κύρια αιτία είναι η ανασφάλιστη εργασία και οι πάνω από 12 ώρες με μίσθωμα 15€ περίπου.
Να δούμε πόσο κοστίζει όμως πραγματικά αυτό το επιχείρημα των εργοδοτών;
15€ μεροκάματο,  και μετά μένουν σε αποθήκες και άθλιες συνθήκες διαβίωσης το οποίο σημαίνει ότι γίνονται και φορείς διαφόρων ασθενειών, δεν ξέρουμε με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε αφού σε ομάδες τα βράδια κυρίως σπάνε μαγαζιά, κλέβουν σπίτια, επιτίθενται σε κατοίκους και έχουν προκλητική συμπεριφορά και η ανασφάλεια που νιώθουμε  ειδικά τις απογευματινές ώρες και μετά είναι έντονη και χάνουμε τον ύπνο μας.
Όλο αυτό το πακέτο κοστίζει 15€; κλέβουν αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανάκια και ρούχα, μπορούν οι εργοδότες να μας ασφαλίσουν ότι θα κινδυνεύουμε αν χάσουμε; εντελώς τίποτα.
  • Το μεροκάματο λοιπόν των 15€ στοιχίζει σε όλους μας το κάτι παραπάνω με το αζημίωτο.
  • Τους θέλετε; να τους εξασφαλίσετε φαγητό και ύπνο.
  • Τους θέλετε; να μας προστατεύσετε να γίνετε υπεύθυνοι σε ότι αφορά την ασφάλειά ,μας και να μαζέψετε τα χέρια τους λίγο.
Δε μπορεί για 10 άτομα μια κοινωνία να υποφέρει.
Θα ήταν πιο προσιτό να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα στις προτιμήσεις σας κύριοι και ο έλεγχος της αστυνομίας ας ξεκινάει από τη δική σας πλευρά.
Δε δεχόμαστε τη δικαιολογία περί αδιαφορίας ή τεμπελιάς των δικών μας ανέργων.
Μια φωνή αν βάλουμε θα μαζευτούν 80 με 100 άτομα, βρείτε άλλες δικαιολογίες και πάρτε τις ευθύνες που σας αναλογούν όλοι σας.


katochi News