11 Νοεμβρίου 2013

Κατοχή Ώρα 0 (μηδέν) - Λαϊκή Συνέλευση

Προχτές το Σάββατο είχαμε τη Λαϊκή συνέλευση στην Κατοχή μεταξύ των κατοίκων και της Δημοτικής μας Αρχής.
Σημαντικά θέματα και πολύ σοβαρά έχει το χωριό μας και περιμέναμε πως και πως τη συνάντηση για ότι θα λυθεί και ότι δε θα γίνει και ότι μπορεί να εξηγηθεί.
Παραβρέθηκαν από το Δήμο: Ο Δήμαρχος Κος Κατσούλης Π., οι Αντιδ/χοι: Καρατσόλης Π., Καραδήμας και Δ. Κοταντάκης, ο πρόεδρος τοπικής Κοινότητας Κατοχής Κος Ρόμπολας Ιωάννης και ο πρόεδρος ΔΕΥΑΜ.
Κόσμος μαζεύτηκε σχετικά πολύς αλλά έλαμψαν δια της απουσίας τους οι νέοι της Κατοχής με τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς να μένουν στα λόγια του καφέ.


  • Παρών και ο Ν. Μουρκούσης ο οποίος πήρε και το λόγο στην συνέλευση και μίλησε για τις δυσκολίες, την έλλειψη χρημάτων, τις ευθύνες του Δήμου, αλλά και την εθελοντική δράση των τοπικών κοινωνιών, (πόσο δικαιώνεται η συνεχής αναφορά του katochi news σ΄αυτό).
  • Μίλησαν: Ο Ν. Πανάς μίλησε κυρίως για λακκούβες και το φωτισμό στις δυο εισόδους / εξόδους του χωριού και στην καθαριότητα.
  •  Ο Γ. Καλόκληρος μίλησε για το Διόνι (συντήρηση καθαριότητα), δρόμους, πλατείες, ακροποταμιά και την εικαστική πλευρά του χωριού, την ασφαλή μεταφορά μαθητών στο σχολείο, καθώς και άλλα θέματα που πολλές φορές έχει αναφερθεί και μέσω του Katochi News.
  • Μίλησε ο Ν. Πλακίδας αναφέρθηκε στα γνωστά των άλλων συνομιλητών συν τις κλοπές από εποχιακούς "εργάτες"(?), Βούλγαρους, καθως και στην παιδική χαρά.
  • Μίλησε Ο Γ. (Στάθης) Τίτας που ευχαρίστησε τον Π. Καρατσόλη για το κτηνιατρείο στην Κατοχή.
  • Ο Μάκης Μπαλωμένος αναφέρθηκε στις χρεώσεις λογαριασμών ΔΕΥΑΜ οι οποίες φαίνονται πλασματικές παρά πραγματικές και μάλιστα αναφέρθηκε στην απουσία του αντιπροέδρου Θ. Ροδάτου που είχαν και την συνεννόηση επί του θέματος.
  • Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Κατοχής Ένωση ΑΟΚ - Τρίκαρδος, Κος Σταμάτης Γιαννιώτης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα του γηπέδου και την ανακατασκευή του.
  • Το Katochi News αναφέρθηκε στην καθαριότητα, στο Διόνι και ειδικά στην αξιοποίηση της παραλίας λόγω των διεθνών πλέον αλλά και από κάθε σημείο της Ελλάδας, πρότεινε την πεζοδρόμηση από το δρόμο κάτω στο ποτάμι και αρχή Ρόμπολα ως το περιβόλι του Ψαράκη. Μια απόσταση περίπου σχεδόν 800 μέτρα, αναφερθήκαμε και στην αξιοποίηση πλατειών και καθαριότητα καθώς και στην κακοτεχνία των δρόμων από έργα ΔΕΥΑΜ και πιο παλιά του ΟΤΕ.
  • Στη συζήτηση ακούστηκαν και διαμαρτυρίες ή ερωτήσεις μέσα από τους παραβρισκόμενους με κυρίως θέματα νερό και δρόμους καθώς και φωτισμό.
  • Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος που αναφέρθηκε στις δυσκολίες και συρρικνώσεις βάση εντολών για έργα στο Δήμο και στην περιοχή μας αλλά έδειξε και ξαφνιασμένος για καταστάσεις που δεν γνώριζε. Αναφέρθηκε στο κτήριο Συγγρού, στο ΕΠΑΛ που μεταφέρεται, μίλησε για προσπάθεια που θα γίνει για το γήπεδο, μίλησε με παρευρισκόμενους απάντησε σε ερωτήσεις ακόμη και με μικρές εντάσεις στα περιθώρια συζήτησης. Έδειξε μέσα από τα λόγια του ότι μέσα από προγράμματα θα προσπαθήσει να κάνει κάποια πράγματα και ότι μετά το 2010 οι χορηγίες έχουν μειωθεί στο κόστος.
  • Ο Π. Καρατσόλης αναφέρθηκε στην πληρωμή παλιών οφειλών του ΤΟΕΒ Κατοχής, σε θέματα καθαριότητας και στην προσπάθεια δραστηριοτήτων στο χωριό μας.
  • O Κος Δ. Κοταντάκης αναφέρθηκε στα έργα που γίνανε όπως το κτήριο Συγγρού και κυρίως στην αδυναμία πραγματοποίησης άλλων έρων αφού πλήρωνε ο Δήμος οφειλές προηγούμενων διοικητικών αρχών.
  • Ο Κος Καραδήμας μίλησε για την καθαριότητα του Δήμου αλλά για την περιοχή δεν αναφέρθηκε σε εκτενή αναφορά αφού μετά από απαίτηση παρευρισκομένων το λόγο πήρε ο Κος Καρατσόλης Π.
  • Ο πρόεδρος ΔΕΥΑΜ αναφέρθηκε στο έργο που θα γίνει με την ύδρευση από τον Αγ. Δημήτριο, (και ο Δήμαρχος έκανε αναφορά σ΄αυτό), επίσης μίλησε και για τον βιολογικό καθαρισμό που θα ξεκινήσει σύντομα.
Μια περιληπτική αναφορά σε μια συζήτηση δυο ωρών περίπου που είχε ενημέρωση και ερωτηματικά συγχρόνως.
Μια συζήτηση που οι νέοι με τους τόσους προβληματισμούς απουσίαζαν.
Μια συζήτηση που είναι υποχρέωση όλων μας να είμαστε παρών αφού νοιαζόμαστε για την Κατοχή αλλά δεν τιμήσαμε τη δική μας θέση, γιατί τα προβλήματα δεν είναι μόνο αυτά αλλά και διογκώνονται όσο τα παραμελούμε.
Σε αυτόν τον τόπο έχουμε ευθύνη όλοι μας.
(Έγινε ηχογράφηση από το katochi news της λαϊκής συνέλευσης αλλά για τεχνικούς λόγους δεν ήταν δυνατό να την δημοσιοποιήσουμε, το θέμα είχε την πλήρη κάλυψη από την εφημερίδα Αιχμή σε εικόνα και ήχο)
Κάναμε μια αναφορά στο τι συζητήθηκε στη συνέλευση που θα πρεπε να πραγματοποιηθεί και σε χρόνο νωρίτερα και πολλές φορές.

Katochi News