21 Οκτωβρίου 2013

Mυστηριώδης ιός «χτύπησε» το Facebook


0
Mυστηριώδης ιός «χτύπησε» το FacebookΠανικός επικράτησε νωρίτερα με τους απανταχού χρήστες του Facebook να διαμαρτύρονται σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -και κυρίως μέσα από το Twitter- για το γενικό του «μπλακ - άουτ».

Τα μέλη του μεγαλύτερου site κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι δεν δημοσιεύει post, σχόλια ή φωτογραφίες, δεν μεταφέρει μηνύματα και δεν καταγράφει «Like», με αποτέλεσμα να προκληθεί χαμός για αρκετές ώρες.


Συγκεκριμένα, όσοι προσπάθησαν να δημοσιεύσουν μια κατάσταση ή έναν σύνδεσμο, στην οθόνη τους εμφανίστηκε το εξής: «Το μήνυμα δε μπορεί να αναρτηθεί στο Χρονολόγιο», ενώ σε άλλους εμφάνιζε: «Υπάρχει πρόβλημα με την ανανέωση των καταστάσεων. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά σε λίγα λεπτά».

Και ενώ η εταιρεία στις επίσημες ανακοινώσεις για το πρόβλημα που αναστάτωσε εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, ισχυρίζεται ότι η τετράωρη διακοπή προκλήθηκε λόγω «συντήρησης του δικτύου», φαίνεται πως για όλα έφταιγε ένας μυστηριώδης ιός που «χτύπησε» το Facebook τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Les Echos, αλλά και άλλα διεθνή μέσα, ένας ισχυρός «ιός» που έχει κάνει την εμφάνισή του στη Γαλλία και το εξωτερικό, έφερε τα πάνω - κάτω στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη, ωστόσο, δεν έχουν δοθεί ακριβείς πληροφορίες.

«Κατά την διάρκεια συντήρησης του δικτύου, κάποιοι χρήστες αντιμετώπισαν πρόβλημα για αρκετή ώρα. Το θέμα λύθηκε στο 100%. Ζητάμε συγνώμη για τυχόν ενόχληση που προέκυψε», ανέφερε το Facebook σε ανακοίνωσή του