29 Οκτωβρίου 2013

Ταλιατέλες µε σκουµπρί

ΥΛΙΚΑ  (για 4 άτοµα)
 
200 γρ. πράσινα φασολάκια, κοµµένα στη µέση
2 καρότα, κοµµένα σε µπαστουνάκια
½ φλ. φρέσκο βασιλικό, τα φύλλα
½ φλ. φρέσκο δυόσµο, τα φύλλα
150 γρ. σκουµπρί σε λάδι, κονσέρβα
400 γρ. ταλιατέλες
κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό που βράζει ρίχνουµε τα φασολάκια και τα καρότα. Αφήνουµε να βράσουν σε µέτρια φωτιά για 20 λεπτά και τα σουρώνουµε. Κρατάµε στην άκρη το νερό.
Ψιλοκόβουµε τον βασιλικό και τον δυόσµο και τα βάζουµε σε µια γαβάθα. Στραγγίζουµε το σκουµπρί από το λάδι, αφαιρούµε το κόκαλο και την πέτσα και το ρίχνουµε και αυτό στη γαβάθα, προσθέτοντας στη συνέχεια τα βρασµένα λαχανικά.
Βράζουµε τις ταλιατέλες στο νερό των λαχανικών, σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου. Τις σουρώνουµε, τις περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο, τις µεταφέρουµε στη γαβάθα, ανακατεύουµε καλά και σερβίρουµε.
* Από το βιβλίο «Με τον Φρόυντ στην κουζίνα. 100 συνταγές αντιστρές», του δρος Φραντσέσκο Μποτατσιόλι και του σεφ Γκιουζέπε Καπάνο, εκδ. Μύρτος.
Σχόλιο του Χάρη Γεωργακάκη, κλινικού διαιτολόγου: Να ένας έξυπνος και γευστικός τρόπος για να βάλουµε το ψάρι στη διατροφή µας, µε όχηµα µια αγαπηµένη γεύση, τα ζυµαρικά. Το σκουµπρί αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια σε καλά  λιπαρά ψάρια, που συµβάλλουν στην πνευµατική ευεξία και διαύγεια.

πηγή: ΒΗΜΑ