21 Οκτωβρίου 2013

"Συνέλευση" ΔΕΥΑΜ στην Κατοχή(;)

Προ κάποιων ημερών έγινε στην Κατοχή ανοικτή συνέλευση από την Δ.Ε.Υ.Α.Μ., με θέμα την ενημέρωση των κατοίκων για τους λογαριασμούς, οι οποίοι έρχονται φουσκωμένοι, διπλοί και την α-καταλληλότητα του νερού.

δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις όμως από κάποιες πλευρές:

  • Οι Κατοχιανοί δηλώνουν και με το δίκιο τους ότι δεν ενημερώθηκαν για να παραβρεθούν.
  • Η Εφημερίδα Αιχμή την άλλη μέρα χωρίς να το ψάξει να ενημερωθεί, δημοσίευσε συνέντευξη από τον πρόεδρο ΔΕΥΑΜ κο Χονδρό που έλεγε μέσες άκρες ότι δεν θέλαμε να λυθεί το όποιο πρόβλημα με ενημέρωση και δεν παρευρεθήκαμε στο χώρο.
Κάπου υπάρχει μισή αλήθεια, λίγο ψέμα και κάποιο μπέρδεμα.
Ψάξαμε τόσες μέρες σε μεγάλο ποσοστό ρωτώντας κατοίκους και υπεύθυνους για να ενημερωθούμε όλοι μας.

  1. Σε καμιά περίπτωση οι Κάτοικοι στο πλείστον δε θα αδιαφορούσαν για την παρουσία τους στο χώρο. Οι περισσότεροι δεν το γνώριζαν καν και κάποιοι λίγοι το είδαν την τελευταία στιγμή. Μάλιστα σύμφωνα με επώνυμη δήλωσή του ο κος Μάκης Μπαλωμένος, ενημερώθηκε μισή ώρα πριν το συμβούλιο πραγματοποιηθεί και δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω υποχρεώσεων. Φυσικά το μέγα λάθος είναι ότι δεν μπήκε κάτι στον πίνακα ανακοινώσεων.  
  2. Ο Θανάσης Ροδάτος, αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΜ, δήλωσε ότι τοιχοκόλλησε πριν μια εβδομάδα την ανακοίνωση αλλά την άλλη μέρα που έκανε μια βόλτα στα μαγαζιά είδε ότι δεν υπάρχουν οι ανακοινώσεις, ενώ παραδέχτηκε ότι σε δυο τρία μαγαζιά τοιχοκόλλησε δυο μέρες πριν.
  3. Η καταλληλότητα του νερού όταν σε μεγάλο ποσοστό διέρχεται από σωλήνες αμιάντου δεν είναι και ότι καλύτερο κύριε πρόεδρε ΔΕΥΑΜ.
  4. Γιατί να χρεωνόμαστε αποχέτευση όταν δεν έχουμε όλοι;
  5. Πότε θα έχουμε νερό από το νέο δίκτυο?
  6. Αφού είναι κατάλληλο το νερό προς πόσις γιατί να αγοράζουμε νερό από το περιφερόμενο όχημα της κορπής;  
  7. Κλείνοντας, για την Κατοχή δουλεύει 1 ή 2 αντλίες ενώ για το Μεσολόγγι 4 με 6, για πιο λόγο να πληρώνουμε το ίδιο ή πιο τσιμπημένο τιμολόγιο;


Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει άλλη μια σωστή οργανωμένη συνέλευση από όλες τις πλευρές με ενημέρωση στον πίνακα ανακοινώσεων σε διάφορες καφετέριες και από το μεγάφωνο της τοπικής κοινότητας την ημέρα της συνέλευσης.