30 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΟΧΩΡΙ: ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

Αυτό αφορά το Νεοχώρι και μια κίνηση του προέδρου κυρίου Κατσούλα, επιβράβευση και πολλά μπράβο για την κίνηση του αυτή. Με αυτό κατάφερε σε σημαντικό βαθμό να καταπολεμήσει την ανεργία και εποχιακά τουλάχιστον να εργαστούν κατά κύριο λόγο στον Νιοχωρίτικο κάμπο ντόπιοι και οι αλλοδαποί σε μικρότερο ποσοστό.
Δεν είναι θέμα ρατσισμού, είναι η ανθρώπινη πλευρά στήριξης τοπικής κοινωνίας και ισορροπίας ως το ευ ζην.
Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και για την Κατοχή που έχει γεμίσει αλλοδαπούς οι οποίοι μόνο εργάτες δε δείχνουν και ανεξέλεγκτα κλέβουν και παρανομούν στον τόπο μας.  Έτσι τα προβλήματα μεγαλώνουν με την ανεργία των δικών μας ανθρώπων και δεν είμαστε ασφαλείς. Φυσικά σε μας καθοδήγηση και προγραμματισμός δεν υπάρχει. Ας μας γίνει παράδειγμα η κίνηση του κυρίου Κατσούλα.
Θετικά βλέπουν οι παραγωγοί του κάμπου του Νεοχωρίου την πρωτοβουλία του προέδρου Γ.
Κατσούλα, για αλλαγή του καθεστώτος εργασίας στον κάμπο.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κατσούλας, ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης αιτήσεων ντόπιων εργατών που θέλουν να απασχοληθούν στον κάμπο σε αγροτικές εργασίες. Η ενέργεια αυτή έτυχε της αποδοχής των παραγωγών, που μέχρι τώρα αναγκάζονταν να απασχολούν αλλοδαπούς εργαζόμενους, οι οποίοι πολλές φορές αποδεικνύονταν κατώτεροι των περιστάσεων της δουλειάς, αλλά και των προσδοκιών τους. Στόχος είναι η αλλαγή του καθεστώτος εργασίας στον κάμπο, προκειμένου να μην φεύγουν χρήματα από την περιοχή, τα οποία κάθε χρόνο είναι πολλά και θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ισχυρή τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία...
(Πηγή: Αιχμη)