03 Οκτωβρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Ο δήμος Μεσολογγίου θα αναλάβει τη δαπάνη της μεταφοράς των μαθητών της Κατοχής, οι οποίοι
μετακινούνται καθημερινά στο Γενικό Λύκειο Νεοχωρίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 30 Σεπτέμβρη οι μαθητές θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν το μισό εισιτήριο για τη μεταφορά τους στο σχολείο, ενώ ως τώρα μετακινούνταν δωρεάν, πράγμα που τους έκανε να διαμαρτυρηθούν, καθώς αυτό δεν αποτελεί δείγμα δωρεάν παιδείας και είναι ένα επιπρόσθετο κόστος για τους προϋπολογισμούς των οικογενειών τους που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Μετά την δημοσιότητα που πήρε σήμερα η επιστολή των μαθητών από την ανάρτηση στο aixmi-news.gr ο δήμος και πιο συγκεκριμένα ο κ. Καρατσόλης έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά. Έτσι κατανοώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι οικογένειες και στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, θα έρθει σε συνεννόηση με τους αρμοδίους του Αστικού ΚΤΕΛ Μεσολογγίου, για να διευθετηθούν τα τυπικά για την ανάληψη αυτής της δαπάνης.
«Με αφορμή το δημοσίευμά σας θέλω να διαβεβαιώσω ότι εμείς δεν βλέπουμε τους μαθητές ως δημότες δεύτερης κατηγορίας και ούτε θα τους δούμε έτσι ποτέ. Γι’ αυτό θα βρούμε άμεσα μια λύση με την αστική συγκοινωνία, προκειμένου να γίνει το αυτονόητο, το οποίο έχει να κάνει με τη δωρεάν εκπαίδευση. Είμαστε αρωγοί στις οικογένειες, οι οποίες σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
πηγή:aixmi-news