17 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΟΥΡΙΑ.




Αποτελεί γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία της αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος και τα μέλη ενός 
Τοπικού Συμβουλίου, αυτού της Γουριάς, να αρνούνται στο Δήμαρχο και στη δημοτική αρχή την επίσκεψη της και τη διοργάνωση λαϊκής συνέλευσης!

Οι λόγοι που επικαλείται ο κ. Πρόεδρος στο «αποφασίζω και διατάσσω να μη διέλθετε τα χωρικά μου ύδατα» έγγραφο του, διαστρέφουν την πραγματικότητα. Αποκρύπτει γεγονότα και ψεύδεται. Κάνει αναφορά σε έγγραφα που στάλθηκαν στο Γραφείο μου και «δεν έλαβαν καμία απάντηση, αλλά ούτε και υπήρξε καμία προσπάθεια επίλυσης», όπως ισχυρίζεται. Ας τα δούμε ένα προς ένα τα έγγραφα αυτά:
1ο14/01/2013Κλάδεμα επικίνδυνων δένδρων στην παραϊόνια οδό». Το τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου μετά από αυτοψία, ζητά στις 11/02/2013 με έγγραφο του από Περιφέρεια και Δασαρχείο άδεια για την κοπή τους. Αναφέρει δε πως «είμαστε στη διάθεση σας για όποια συνδρομή χρειαστείτε». Άδεια δεν δόθηκε γιατί η περιοχή είναι ενταγμένη στη NATURA.
2ο12/02/2013–«Πρόβλημα στα ρολόγια της ΔΕΗ». Απευθύνθηκα προσωπικά στη ΔΕΗ για να τα επισκευάσει. Μήπως θέλατε κ. Πρόεδρε να αναλάβω και το ρόλο της ΔΕΗ;
3ο31/03/2013- «Προστασία εδάφους από διάβρωση ποταμού Αχελώου». Γνωρίζετε τις προσπάθειες μου γι’ αυτό το θέμα από την πρώτη μέρα που ανέλαβα, παρ’ όλο που δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία στο ποτάμι. Γνωρίζετε και το αποτέλεσμα. Μετά από πολλές επιτόπιες επισκέψεις, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Αντωνόπουλο, έγινε παρέμβαση (ογκόλιθοι), ύψους 20 χιλ.€.
4ο9/05/2013-«Αίτημα επιχορήγησης με το ποσό των 12.000 €, για το 1ο Φεστιβάλ Αχελώου». Χρίζει απάντησης κ. Πρόεδρε το αίτημα σας αυτό; Ζείτε σε άλλη χώρα ή έχετε παραμείνει στις προηγούμενες «χρυσές εποχές» των δήμων, που πολλοί τρώγατε με χρυσά κουτάλια μέσω εκδηλώσεων και πανηγυριών; Όμως και σε αυτό το αίτημα ανταποκριθήκαμε. Είναι ενήμεροι οι δημότες της Γουριάς, ότι δόθηκε μέσω του Πνευματικού Κέντρου για την εκδήλωση αυτή το ποσό των 2.700 €;
5ο26/08/2013-«Πρόληψη πιθανής πυρκαγιάς». Ζητούσατε για την 28η Αυγούστου, όχημα από την Πυροσβεστική, για τυχόν πυρκαγιά! Συνδράμαμε με μηχανήματα και προσωπικό στην ομαλή εξέλιξη της θρησκευτικής πανήγυρης.
6ο11/02/2013-«Προβλήματα Τ.Κ. Γουριάς». Το άφησα τελευταίο ως έγγραφο, γιατί άπτεται υπαρκτών προβλημάτων της καθημερινότητας, με τα οποία όμως ασκείται την μικροπολιτική σας. Από τα αιτήματα σας υλοποιήθηκαν: Α) Η επούλωση των λακκουβών εντός του χωριού. Β) Τα σκουπίδια στο γήπεδο (τέθηκε στη διάθεση σας μηχάνημα). Γ) Καθαρισμός κεντρικής πλατείας. Δ) Καθαρισμός χόρτων στους κεντρικούς δρόμους. Ε) Αγροτικοί δρόμοι: θα είχαν γίνει, αν δεν μας εμποδίζατε! Όσο για το μέγα αίτημα σας για την ύπαρξη «φύλλων και κλαδιών στο κεντρικό δρόμο», ένα ερώτημα που άπτεται όλων των μικρών προβλημάτων της καθημερινότητας κ. Πρόεδρε: Με την παγία των 1000 € που έχετε λάβει, πόσα από αυτά επιλύσατε; Ούτε τα φύλλα δεν μπορείτε να μαζέψετε;
Αυτά είναι τα έγγραφα αιτήματα σας για τη Γουριά κ. Πρόεδρε. Σε όλα ανταποκριθήκαμε και με το παραπάνω. Μήπως όμως στην Κοινότητα σας γίνονται και πολλές άλλες σοβαρές παρεμβάσεις από αυτή τη δημοτική αρχή, που τυχαία τις ξεχνάτε; Τις αναφέρω:
  • Κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου, προϋπολογισμού 3.360.000,00 € με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.«Δεν το κάνει η κυβέρνηση το σχολείο», όπως παπαγαλίζετε στο χωριό και ξέρετε πόσο καιρό ήταν μπλοκαρισμένο και από ποιους και πως ξεμπλοκαρίστηκε.
  • Επαναλειτουργία Παιδικού Σταθμού Γουριάς, εδώ και δυο χρόνια.
  • Συντηρήσεις και επισκευές στις δυο σχολικές μονάδες. Τελευταία έχετε επισκεφθεί το Γυμνάσιο Γουριάς κ. Πρόεδρε; Σας προτρέπω να πάμε μαζί τις επόμενες μέρες που θα επισκεφθώ την Κοινότητα…
  • Συντήρηση επαρχιακού δρόμου Γουριάς – Άγιος Ηλίας. Κλείστηκαν όλες οι λακκούβες, παρ’ όλο που είναι ευθύνη άλλου φορέα.
  • Έργο της ΔΕΥΑΜ σύνδεσης με το νέο δίκτυο, ώστε να εξαλειφθεί η έλλειψη πίεσης που άφηνε χωρίς νερό το μισό χωριό. Ακόμη επισκευή του αντλιοστασίου και τοποθέτηση νέας αντλίας.
Αυτά και άλλα πολλά, σύντομα θα τα πούμε επί τόπου στους κατοίκους της κοινότητας. Ελπίζω να μην κρυφτείτε κ. Πρόεδρε. Εμείς θα σας περιμένουμε!
πηγή: aitoloakarnania.net