07 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΑΡΑΤΣΟΝΕΡΟ (Άρθρο Καλόκληρος Γεώργιος)

                                              

ΠΡΟΣΟΧΗ στους λογαριασμούς που μας στέλνει  η ΔΕΥΑΜ .
Το νερό είναι το πολυτιμότερο  αγαθό και χωρίς αυτό επέρχεται ο θάνατος και για να μην πεθάνει η ΔΕΥΑΜ  από τα χρέη των πρώην ΔΕΥΑΟ η ΔΕΥΑΑ η ΔΕΥΑΜ το πως λεγόντουσαν τέλος πάντων δεν έχει σημασία, θεώρησαν σωστό  να ξεχρεωθούν   χρεώνοντας και εισπράττοντας με λάθος μετρήσεις και λάθος χρεώσεις Υδρομέτρων.
Η τιμή του  νερού  μαζί με  το  Ειδικό Τέλος  έχουν φτάσει την αξία του    σε  τιμή καταναλωτικού λούσου. Εμείς ο λαός έχουμε  μάθει να ξεδιψάμε με ένα ποτήρι νερό και ας μην είναι γάργαρο δεν θα πληρώσουμε εμείς τους άλλους που μπορεί να ξεδιψάνε με κάτι διαφορετικό και να τα έχουν μπερδέψει .Απεναντίας θα έπρεπε να αναρωτηθούν και να προβληματιστούν γιατί  οι Κατοχιανοι αγοράζουν πόσιμο νερό από τα βυτιοφόρα (σαν τον παλιό καλό καιρό) που έρχονται στο χωρίο? και όχι να μας χαρατσώσουν κατά λάθος γιατί η δικαιολογία που δίνουν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜ είναι ότι φταίνε οι 5μηνητες που δεν έκαναν σωστή απογραφή. Και  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ  μετά από 5-6 λογαριασμούς που  έχει εκδώσει ,προτίμα να τρέχει ο κόσμος να κάνει ενστάσεις και όχι να στείλει 1-2 υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜ να έλθουν να κάνουν σωστά την δουλεία τους ,καλλίτερα είναι όμως έτσι. Ε΄ τι μήπως θα πάνε όλοι να κάνουν ένσταση? Όποιος δεν πάει, απόσβεση από τα παλιά χρέη θα κάνει η ΔΕΥΑΜ τι να πούμε και για αυτούς που δεν έχουν Υδρομετρα, περίμεναν  ότι με 50 κυβικά χρέωση θα έβαζαν  Υδρομετρα?  ε όχι εάν βάζετε 500  κυβικά ναι θα έτρεχαν όλοι με τα 50  όμως θα πρέπει να τρέξετε εσείς  να τα βάλετε και για το παλιό δίκτυο συνεχίζει να παρέχει δωρεάν νερό, μετά υπάρχουν και μέρες που είμαστε χωρίς  άνευ ειδοποιήσεως? Δημότες τριών ταχυτήτων  αλλά από όπου τα πάρουμε.   Η Δημοτική Αρχή κάποτε είπε να μην πληρώσουμε το κρατικό χαράτσι και τώρα σιγή ιχθύος για το απαράδεκτο αυτό καθεστώς του χαρατσονερου?
Το καλό που θα έπρεπε να κάνετε  Κύριε Πρόεδρε είναι  να ζητείτε δημοσιά συγνώμη ,να ακυρώσετε αυτούς τους λογαριασμούς  με νέους σωστούς ,για να μην λέμε το νερό ουίσκι και να μην ξαναγυρίσουμε πάλι στο ποτάμι με την στύψη, δεν πειράζει που πέφτουν  τα όμβρια ύδατα των αποχετεύσεων μέσα….γάργαρο θα είναι. Εμείς πληρώναμε και θέλουμε να πληρώνουμε αλλά το σωστό και δίκαιο και όχι τα χαράτσια για τα σφάλματα των άλλων..


      Καλόκληρος Γεώργιος 
         (Κατοχή 7-9-2013)