10 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΑ. Λ. ΚΑΤΟΧΗΣ (Καλόκληρος Γεώργιος)

                                                     

Ένα  έγγραφο που έχει φθάσει  στο ΕΠΑ. Λ.  ΚΑΤΟΧΗΣ της 31-01-2011 και με αριθμό πρωτ . 39  από τον Οργανισμό  Σχολικών Κτιρίων  και προς την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ με αριθμ.  Πρωτ.  1581 και με ακριβές αντίγραφο Αθήνα 12-01-2011 ΟΣΚ.
Το οποίο αναφέρει ότι εγκρίθηκε επιχορήγηση με συνολικό ποσό 385000,00ευρω για κατασκευή -τοποθέτηση στοιχείων ελαφριάς Προκατασκευής 8 αιθουσών διδασκαλίας 2 γραφείων 4  εργαστηρίων και 1 WC.

Και οι Κατοχιανοι ανησυχούν για   το που είναι το πρόβλημα της τόσης καθυστέρησης ,ποιος είναι ο αρμόδιος η Περιφέρεια η ο Δήμος η ρίχνει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο .Αυτοί η επιχορήγηση  και με τα πόδια αν έρχονταν μετά από 2,5χρονια  θα είχε φτάσει στον προορισμό της. Πως να το θεωρήσουμε αδιαφορία η σκοπιμότητα ,η Κατοχή δεν έχει και τίποτα άλλο και αν μας πάρουν και τα ΕΠΑΛ τότε ήμαστε για κλάματα όποτε αδιαφορία η σκοπιμότητα είναι ένα και το αυτό .
Άλλα θα είναι καλύτερα όπως φαίνεται από το  ενδιαφέρον των αρμοδίων να μεταφερθεί κάπου αλλού, αυξάνοντας τα έξοδα των  150 οικογενειών και να  τα στερεί το ίδιο το κράτος από την Κατοχή, κατά τα αλλά αυτό το αντίρροπο κοινωνικό συμφέρον επείγει ,γιατί κάθε θετική η αρνητική πολιτική δράση έχει συνέπειες στον κοινωνικό  τοπικό μηχανισμό. Δεν μπορεί η πολιτική να είναι ληστρική και άδικος ,εμείς το θεωρούμε κοινωνική αδικία η  ότι είναι συνωμοσία ενάντιο μας, αλλά μήπως είναι αδυναμία και ανικανότητα ,μπορεί καλόπιστη, των αρμοδίων να κατανοήσουν την σημαντικότητα του ΕΠΑΛ για την Κατοχή , η πολιτική είναι μια κοινωνική υπευθυνότητα και οργανωτική κουλτούρα για την ευμάρεια του λαού  και όχι ενάντια του . Αυτό δεν είναι προεκλογική υπόσχεση  ούτε πακέτο τελευταίων πρωτοβουλιών του Δήμου η της Περιφέρειας, είναι η τύχη του ΕΠΑΛ και της Κατοχής που θα αλλάξει την μοίρα της εάν αξιοποιηθεί καταλλήλως..
Το οικόπεδο περιμένει ,θα είναι κρίμα και του χρόνου τα παιδιά να πηγαίνουν στο παλιό κτίριο η σε κάποιο άλλο   προκαθορισμένο  μέρος  ,θα είναι ένα λιθαράκι -συσσίτιο  θα είναι μια λαμπερή στιγμή  για το δικαίωμα  της Κατοχής, ας αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων βάζοντας πρώτα τον μαθητή ,και ας μην έχει δικαίωμα ψήφου  ,να βλέπει ένα  όνειρο να γίνεται πραγματικότητα .Να κάνουμε  αυτό που έγραψε στο περιοδικό < Εντός Έκτος των τειχών τον Φεβρουάριο του  2012>(Μαζί με την κοινωνία να αποκτήσουμε ότι  μας ανήκει. Να αγωνιστούμε για να μην είμαστε επαίτες άλλα αφέντες στον τόπο μας) τάδε έφη Π.  Κατσούλης Δήμαρχος Ι Π Μεσολογγίου.

                                                                                                  Καλόκληρος Γεώργιος