21 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ (ΚΑΤΟΧΗ)

Αν θυμάμαι καλά κάποτε μας έλεγαν ότι (η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά) και μας έστελναν και την αστυνομία να μας ελέγχει.
Tώρα όμως που οι άλλοι μας δημιουργούν  την βρωμιά μέσα στην πόρτα μας και στο ποιο όμορφο και ποιο πολυσύχναστο σημείο του χωριού σε ποιον να απευθυνθούμε? Μάλλον στον κύριο Δήμαρχο .Κύριε Δήμαρχε απευθυνόμαστε σε εσάς προσωπικά ,κοιτάξτε την όχθη του ποταμού σε τι κατάσταση είναι, πλημυρισμένη από  φυτά ζιζάνια  τα όποια δεν έχουν καμιά χρησιμότητα ώστε να κρατήσουν τα χώματα της όχθης η να δώσουν μια άλλη Χάρι στο τοπίο  η μόνη χρησιμότητα που έχουν είναι να κρατούν της βρωμιές του δρόμου ,σακούλες πλαστικές, χαρτιά, μπουκάλια πλαστικά και να  γίνετε ξενοδοχείο για τα κουνούπια ,μύγες  κλπ και εάν συνεχιστή αυτή η αδιαφορία δεν θα μιλάνε ποια για τα κουνούπια του Νείλου αλλά για τα κουνούπια του Αχελώου.
Δημιουργεί μια άσχημη εικόνα για το χωριό και για την αισθητική του τοπιού, φανταστείτε αυτό να ήταν στο λιμάνι του Μεσολογγίου. Κατανοούμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα ,μα πόσο θα κόστιζε αυτός ο καθαρισμός τον 500μετρον 200,300,500ευρω?δεν μπορείτε να τα διαθέσετε ? νομίζουμε ότι ναι μπορείτε. Τι άλλο χρειάζεται  και μια αίτηση αν δεν κάνουμε λάθος στην αρμόδια υπηρεσία και την επίβλεψη  των οικολόγων ,  όχι  μόνο  θα μπορούσαν να καθαριστούν αλλά  θα δινόταν η δυνατότητα να φυτευτούν και αλλά δένδρα η αλλά  καλλωπιστικά πολυετή  φυτά που θα συγκρατούν  καλλίτερα τα χώματα της όχθης και θα ομόρφυναν την παράλια της Κατοχής .Μέσα από το χωριό περνά ο Αχελώος, οι Κατοχιανοι έχουν ταυτιστεί με αυτόν, είναι αυτός που μας πότιζε επί τόσα χρόνια και έδινε και δίνει ακόμη νερό στα χωράφια μας είναι το καμάρι μας ,είναι ένα μέρος απίστευτης  ομορφιάς, πολιτισμού αλλά και αστείρευτης ζωής ασχέτως εάν   άλλοι     μπορεί να τον θεωρούν ένα αυλάκι νερό. Ήρθατε της  προάλλες για τα εγκαίνια του Συγγρού σας δώσαμε συγχαρητήρια  και σας χειροκροτήσαμε που επιτέλους θα συνεχίσει να υπάρχει το ωραίο ,κόσμημα  για την Κατοχή, δημοτικό κτήριο και παλιό δημοτικό σχολείο  αλλά είναι ντροπή να έχει αυτή την θεά. Καλά δεν είδατε την κατάντια της όχθης? ένας δρόμος σας χώριζε μα  ούτε  οι συνοδοιπόροι και συνεργάτες σας δεν σας ξενάγησαν να σας τον δείξουν? μάλλον  ούτε αυτοί τον πρόσεξαν. Εκτίθεστε προσωπικά κύριε Δήμαρχε γιατί εσείς τους διορίσετε .Αλλά γνωρίζοντας την ευαισθησία σας ως προς την καθαριότητα ελπίζουμε ότι θα  επιληφτείτε του τόσου ασήμαντου θέματος το συντομότερο ,δεν ζητάμε το ακατόρθωτο αλλά μόνον το αυτονόητο, γιατί εμείς  ζούμε εδώ καθημερινός και βλέπουμε και βιώνουμε αυτή την αθλιότητα. Και μετά ο καθαρισμός της όχθης σε κατοικημένη περιοχή είναι υποχρεωτική  γιατί εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των δημοτών .


                                                                                                    Γιώργος Καλοκληρος